Paul Magnette en Gwendolyn Rutten. Foto Photonews.

Paul Magnette en Gwendolyn Rutten. Foto Photonews.

Uncategorized

Paul Magnette wil verplichte vaccinatie voor hele bevolking, Gwendolyn Rutten: “Geen tijd te verliezen”

/

PS-voorzitter Paul Magnette pleit voor een verplichte vaccinatie tegen covid-19 voor de hele bevolking. Hij krijgt daarbij steun van onder meer Gwendolyn Rutten, voormalig voorzitster van de liberalen.

Ondanks het feit er enkele maanden geleden nog gesteld werd dat van een verplichte vaccinatie geen sprake kan zijn, pleiten meer en meer politici nu toch voor (gedeeltelijke) verplichting. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke werkt momenteel aan een verplichting voor al het zorgpersoneel, maar dat gaat voor sommige politic niet ver genoeg.

Paul Magnette van de Franstalige socialisten breekt een land voor een algemene verplichting tot vaccinatie, voor de hele bevolking dus. “Ik ben niet tegen een debat over verplichte vaccinatie voor de hele bevolking. Wanneer een vijfde of zesde golf volgt na de vierde, wanneer nieuwe varianten blijven opduiken waardoor we dit virus maar niet kunnen uitroeien, dan blijft het niet langer houdbaar en wordt het een kwestie van volksgezondheid”, aldus Magnette in Le Soir.

Magnette vindt onder meer steun bij de liberalen van Open Vld, en meer bepaald bij voormalig voorzitster Gwendolyn Rutten. Ook zij is voorstander van zo’n verplichte vaccinatie voor de hele bevolking. “No time to waste”, zo reageert ze op het pleidooi van Magnette.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




43 gedachten over “Paul Magnette wil verplichte vaccinatie voor hele bevolking, Gwendolyn Rutten: “Geen tijd te verliezen””

  1. Dit is een brug te ver. Misschien word dit de vonk die nodig is om de VIVALDISTEN af te zetten? Open Bld komt zo beroerd uit deze klucht, was dit niet de partij van de vrijheid?

  2. Mevr, blablabla

    In het recent verleden hebt u en uw entourage de verplichte maatregelen omtrent corona aan uw laars gelapt en nu zou de bevolking willen verplichten tot vaccinatie .

  3. In Singapore hebben ze ook de mensen verplicht zich te laten vaccineren.
    De staat heeft daar al momenteel miljoenen moeten ophoesten aan schadeclaims ten gevolge van de nevenwerking van het vaccin.
    Er zijn wel echte gevallen van overlijdens en slepende nevenwerkingen, maar let wel de poort staat ook open voor profiteurs dan.

  4. Je kan het verplichten maar dat is juist de reden dat ik mij niet laat vaccineren! De verdoken verplichtingen die nu al is als ze het dan nog eens officieel gaan verplichte ga ik helemaal niet! Ik moet verdomme 1,5uur met de bus rijden of 4km heen en weer te voet vanuit mijn rukbunkertje! En dan nog zou ik mijn vrijheid toch niet trug krijgen! Het vaccin zou trouwens na 3-6 maand niet meer werken en ik bescherm geen anderen. Wel mensen steek die spuit toch in je eigen gat! Dood ga ik toch op een dag waarom dan niet aan de China flu want ik zal er de rest van mijn leven belasting mogen voor neerleggen voor dit wanbeleid! Ik wens elke politieker uit de grond van mijn hart het vliegend schijt toe. 😉

  5. Ha ha en dan noemen ze de PTB communisten ondertussen wil men iedereen iets verplichten , kan men voortgaande interviews eens terugspoelen op tv mensen zouden nooit nog stemmen op zulke leugenaars van partijen

  6. En ik ben voor een verplichting om elke dag een bak bier te drinken! Als die onozelaars zo blijven verder doen ben ik er zeker van dat er ‘ongelukken’ gaan gebeuren. Hoe arrogant kun je zijn om zo’n uitspraken te doen, zijn die nu echt achterlijk of wat.

  7. Waar is de logica achter deze eis?
    Als gevaccineerden nog besmet kunnen worden en het virus kunnen doorgeven, ook nog in meer of mindere mate ziek kunnen worden en zelfs eraan sterven, is dat dan niet voldoende aanleiding om voorzichtig te kunnen stellen dat de huidige vaccins op zijn minst niet in voldoende mate dat doen waartoe ze gemaakt zijn? Ergo, het werkt allemaal niet zoals het zou moeten om een virus effectief uit te roeien, i.e. ervoor zorgen dat men het niet meer oplopen en doorgeven kan (dat is tenminste wat ik van een vaccin verwacht). Dan nog meer van hetzelfde onder dwang proberen door te zetten, lijkt mij eerder een reactie van mensen die zich in een politiek straatje hebben vastgereden en niet meer terug kunnen zonder gezichtsverlies, dan van mensen die werkelijk begaan zijn met de volksgezondheid. Ik kan mij natuurlijk ook vergissen.

  8. Wat politici niet willen bekennen :
    Varianten blijven komen vanuit het buitenland, dus door reizigers.
    Het mRNA vaccin is geen vaccin in de juiste zin, dit gaat nog veel problemen opleveren. Zeker na meervoudige boostershots.
    Als er steeds nieuwe varianten opduiken door het reizigersverkeer, dan moeten de mensen die thuisblijven daar toch niet voor boeten ? Of wel soms ? België is al redelijk totalitair, verplichte vaccinatie gaat nog een stapje verder.
    Je kan virusverspreiding niet controleren zolang het gesubsidieerde luchtvaartverkeer nog de vrije hand blijft krijgen (naast de enorme CO2 uitstoot zorgen ze nu nog eens voor de snelle en blijvende circulatie van het virus).
    Alles streng op slot of streng gecontroleerd voor 18 maand (controles op quarantaine stellen nu niks voor) en het is voorbij. Spaanse griep is ook zo verdwenen. De maakbare maatschappij bestaat niet voor virussen met het huidige vliegverkeer.

  9. Meer en meer nemen gerenommeerde wetenschappers ( niet onze corrupte hielenlikkers van VN, EU, WHO en WEF) afstand van het gevoerde beleid(vernietiging welvaart, welzijn en vrijheden) en de vaccinaties.
    Links reageert door vaccinatieplicht te verdedigen omdat anders hun “social credit” systeem waarmee hun controle op de burgers in gevaar komt.
    Elke partij die dit ondersteunt moet worden aangeklaagd voor “misdaden tegen de menselijkheid”.

  10. …..ondertussen is het al duidelijk dat er niks veranderd, in mijn directe omgeving een aantal volledig gevaccineerden besmet met corona, blijken nu nog steeds de toegepaste regels van 1 jaar terug te gelden, in quaranteine en testen 2maal zelfs , opheffing van quarantaine , na negatief testresultaat…….
    dus: enkele maanden geleden volledig gevacineerd toch corona positief? werkt dan het vaccin niet of hebben al deze mensen een placebo gekregen ?
    pas na negatief testen ophef quarantaine? was het niet zo dat het niet meer kon doorgegeven worden?
    vermits 75% is inge-ent , waar dient de quarantaine voor?
    voor de 25% die niet zijn inge-ent? toch niet want wat blijft er dan over van de slagzin: als je het niet doet voor jezelf doe het dan voor je medemens?

  11. Ik ben gevaccineerd als baby. Maar toen had ik geen keuze als 14 jarig jongetje geloofde ik alles wat mij op school geleerd werd. Achteraf blijkt dit allemaal zever in pakjes te zijn. Ik was depressief omdat mijn vader op mijn 14jaar is gestorven. Weet u wat de oplossing was van de psychiaters antidepressiva niet 1 maar 6 verschillende voor jaren! Resultaat ik bleef depressief werd dik en nu heeft mijn klokkenspel ook al problemen. Ik ben 24 jaar bedankt he farmaceuten! Uit eindelijk heb ik op mijn 19jaar 3x een psychedelische therapie gevolgd. En kijk ik was over mijn depressie dus nee ik geloof niet in het vaccin! En ik laat mij nog liever helemaal opsluiten dan dat ik het vaccin neem! Als het moet ga ik in hongerstaking. Ik zou het tevens fijn vinden als u een paar milde lastige klachten krijgt bij het krijgen van uw booster vaccin. Ook zou ik je graag dat van mij aanbieden aan gezien jij graag volgespoten wordt, het moet toch betaald worden Door de belastingbetaler.

  12. Door het marxistische construct dat een groep mensen meer waard is dan de som van z’n gehelen, zijn in de vorige eeuw honderd miljoen mensen gestorven. Ik stel voor dat het tijd is dat we daar mee stoppen. U niet?

  13. Voor de rest hebt u gelijk maar mRNA is wel degelijk een vaccin. Het slaat gewoon enkele stappen over vergeleken met de ‘oude’ Resultaat alleen veel echt véél efficiënter. Kijk maar naar de cijfers van Moderna (Spikevax) . 94%!! vergeleken met de Johnson rommel die een verzwakt (apen verkoudheids)virus als vector gebruikt om het RNA in de cel te brengen.

    Spaanse griep is NIET zo verdwenen. Er was geen quarantaine , er was troepen transport vanwege WW1 wat de verspreiding enorm vergrootte én het virus veroorzaakte een ‘cytokine storm’ waardoor de sterkste mensen (itt griep) het hardst ziek werden. (1 dorp uitgezonderd hield total lockdown en werd gespaard : zie WIKI UK)

  14. ze zijn er ondertussen al achter gekomen dat heel die vaccinatie een klucht is.
    wie inge-ent is kan het virus nog altijd doorgeven.
    Na 3 maand ben je met Astra-Zeneca nog voor 61 procent beschermt,bij Pfizer 75 procent.

    Waarom zou ik me laten inenten als het toch maar amper helpt.
    Dat ze alle virologen en politici die voor verplichte vaccinatie zijn naar China sturen daar is het een dictatuur

  15. Het vaccineren heeft ook en vooral als doel de klinieken te ontlasten. Gisteren nog wist de hoofdarts van het St Jan ziekenhuis in Brussel te zeggen dat ALLE patiënten niet-gevaccineerden zijn. Dat zal volgens sommigen wel ne linkse woker maar ik vrees van niet. Die fanatieke anti-vaxers doen mij aan de mei-68ers denken, die vinden ook van zichzelf dat ze vrijheidsstrijders en helden zijn. Zelf ben ik TEGEN verplicht vaccineren maar domheid mag gerust consequenties hebben. De argumenten waarmee tegen vaccineren wordt gepleit zijn meestal gewoon om te gieren, zo precies of ze gaan de doodstraf krijgen. En het belachelijke is dat vaccineren een linkse aangelegenheid zou zijn, jongens jongens toch, zielig. Niveau van de allochtonen zeker?

  16. Het argument is dat de ziekenhuizen moeten ontlast worden. Waarom dat zou moeten werd nooit uitgelegd, maar het wordt nog steeds als argument aangehaald. Denkt u werkelijk Benny, dat indien er mensen niet kunnen verzorgd worden omwille van het feit dat er niet genoeg bedden zijn, dat de rest van de gezondheidszorg ook instort?

  17. Nee, heb ik dat dan gezegd. Maar dat er andere ook dringende zorg wordt achteruit gesteld zal je niet onbekend zijn zeker en volgens veel dokters, allemaal linkse waarschijnlijk hé, is dat een héél serieus probleem. Toegegeven dat er door de regeringen kemels zijn geschoten met heelder kuddes maar dat praat de anti-vaxersfabeltjes niet goed. Ze kennen er blijkbaar allemaal ene die gestorven is na het spuitje, en daar geloof ik geen fluit van.

  18. Overbuurvrouw, alleenstaande moeder met dochtertje van een jaar of 7. Gaat naar de dovenschool en blijkbaar covid mee naar huis gebracht. Moeder besmet nog voor ze aan de beurt is voor vaccinatie. Wordt behoorlijk ziek en, o ironie, ze is al maanden haar stem kwijt en waarschijnlijk is de beschadiging voorgoed. Maar inderdaad Ilpatino, ze heeft dat vaccin niet nodig om te blijven leven.

  19. Paul Magnette,
    Wees voorzichtig met je uitspraken, geef je een goede raad. Er zal in de toekomst nog heel veel duidelijk worden zelfs als de waarheid keer op keer word bedreigd….duw de NIET gevaccineerde niet aan de zijkant deze zullen straks veel medische wijsheid achter laten, waar de gevaccineerde nog veel van kunnen leren, ik zend hun kracht en moed en de wijsheid om te onderscheiden, dat deze hun mogen beschermen tegen alles wat de gevaccineerde zonder te weten uitstoten en doorgeven naar de niet gevaccineerde deze kennis komt hopelijk nog op tijd voordat wij een kleine burger oorlog creëren rond dat vaccin.😢🙏❤

Plaats een reactie

Delen