Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Plein in Brussel vernoemd naar Mehdi Bouda (17) die overreden werd door politie

Simon Segers

In centrum Brussel is het basketbalplein Nieuwe Graanmarkt hernoemd naar Mehdi Bouda. De 17-jarige kwam twee jaar geleden om het leven toen hij aangereden werd door een politiewagen nadat hij wegliep van een drugscontrole. Het parket oordeelde dat het om een ongeval ging.

Ook in Anderlecht werd eerder dit jaar een pleintje vernoemd naar Bouda. Philippe Close (PS) keurde de naamsverandering van de Nieuwe Graanmarkt goed en was ook aanwezig op het aansluitende evenement. De familie van Bouda was aanvankelijk teleurgesteld in de communicatie van de burgemeester en het politiekorps. Zo zouden zij pas elf uur na het incident zijn op de hoogte gesteld van zijn overlijden. De formele naamsverandering van het plein stemt hen gelukkig hoewel zij nog steeds hopen op vervolging van de betrokken agenten. “Dit is dus een belangrijke stap tot erkenning. De volgende is de rechtbank”, zei Ayoub Bouda, de broer van Mehdi.

Op 20 augustus 2019 vluchtte de 17-jarige weg van een drugscontrole. Hij werd vervolgens aangereden door een politiewagen die op weg was naar een interventie. Deze wagen reed met zwaailichten, maar zonder sirene, aan een snelheid van 98 km per uur. Omwille van werken in de straat, blokkeerde een container mogelijk het zicht van een of beide partijen. In oktober 2020 oordeelde het parket reeds dat niemand in staat van beschuldiging wordt gesteld en dat het incident dus als een ongeval wordt beschouwd.

“Tikkende tijdbom”

Theo Francken (N-VA) is niet opgezet met het initiatief van de Brusselse politici: “De politie maakte volgens de rechters geen enkele fout. Van enig politiegeweld was absoluut geen sprake. Het was een tragisch ongeval zoals er elk jaar heel wat gebeuren. Toch zetten linkse politici in Brussel en elders hun (jonge) bevolking op tegen hun eigen korps. Dat die Brusselse politiekorpsen dat allemaal blijven slikken, blijft me verbazen. Dat dit regelmatig leidt tot rellen en plunderingen toont de tikkende tijdbom.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

26 gedachten over “Plein in Brussel vernoemd naar Mehdi Bouda (17) die overreden werd door politie”

  1. Dit zal nog toenemen. De Brusselse partijen hebben de migranten als kiespubliek. Ze zullen hun eigen politie en onderwijs nog meer verraden. In multicultureel Brussel bestaat iedereen behalve de Vlaming.

  2. De woke-idioten en andere PS-ers kunnen het blijkbaar niet laten om de misdaad en drugsdealers op te hemelen en als voorbeeld te stellen voor de jongeren. En dan natuurlijk maar jammeren dat het uit de hand loopt en dat ze nog meer Vlaams geld nodig hebben om nog meer pamperwerk voor de misdaad.

  3. De woke waanzin ten top. Een wegvluchtende van een politiekontrole is mijn inziens iemand die iets te verbergen heeft. Zo een crimineel krijgt dan een plein vernoemd naar hem. Dit is toch pure waanzin. Wanneer begint hier een volksopstand om dat zooitje ongeregeld af te zetten.

  4. Tegen 2030 rijdt de Taliban met elektrische Toyota’s door de straten van Brussel. Die Philippe Close is een Vlamingenhater van de ergste soort en een gevaar voor België en Vlaanderen. Close doe een duikerspak aan en kruip in die moslims hun gat.

  5. Als we nu al onze straten en pleinen gaan vernoemen naar allochtonen die vluchtmisdrijf plegen zijn we goed bezig denk ik.
    Doet me ons dit al voor in Marokko, Syrie of Afghanistan misschien?

  6. (Crimineel) slachtofferschap is het nieuwe heldendom.
    De zwarte crimineel G. Floyd kreeg in de VS ook al drie standbeelden.
    De woke waanzin is grenzeloos en vooral anti-blank, voor wie dat nog niet begreep.

  7. Top, nu nog een bedevaartsoord waar plannen gesmeed kunnen worden tegen de politie uiteraard gesubsidieerd door de werkenden???
    Hoelang slikken deze agenten nog dat de burgemeesters alles verwezenlijken om de anti-politie gevoelens te versterken?

  8. Uit opportunistisch electoraal machiavellisme een “jongere”(ge weet wel) die probeerde aan een drug controle te ontsnappen en daarbij omkwam, opkrikken tot “held” en een plein naar hem vernoemen, “il faut le faire” !

  9. mag ik gaan schijten op dat plein of wordt ik dan aangehouden voor openbare zedenschennis.In Griekenland heeft men een muur gebouwd tussen turkije en Griekenland,hier moeten we een dergelijke muur bouwen rond het brusselse gewest,200km en allen die hier al wonen aan de andere kant van die muur plaatsen

  10. Het komt er op neer dat een gemeentebestuur de eigen autochtone bevolking discrimineert tegenover vreemden die zich in de loop der jaren n steeds “anders” achten, zich door vreemde culturen meer dan met hun nieuw vaderland gebonden voelen. En dat alles om een stem/macht/geld te verwerven door miskenning van eigen normen en waarden. Zal Anderlecht een pleintje heten voor elke slachtoffer van een ongeval met een politiewagen en een weglopend ketje ? De “oude” Belgen van Anderlecht hebben m.met hun stem cultuurverraad gepleegd. Dat is voor hen gelukkigl niet strafbaar, wel laakbaar !

  11. Die politici verraadden hun eigen volk om wat stemmetjes die dan gegarandeerd een hand in de geld pot kunnen steken om te graaien , deze idioten hebben totaal geen zelf respect en zijn eigenlijk voor de criminelen echte nuttige idioten !! dat noemen ze linkse wokies die het land om zeep helpen en als het warm word zullen gaan lopen zoals de Afghaanse mannen dat doen daarom is links en de islam de perfecte match !!

  12. Het begrip “vluchtmisdrijf” krijgt in België twee invullingen: het vluchten na een aanrijding en het vluchten voor een politiecontrole.
    Tip voor moraalridder E: breng jezelf en uw allochtone vriendjes kennis bij. Euh..als je het samen doet: doe geen rokje aan.

  13. Hij had wel een misdrijf gepleegd, een politiecontrole ontvlucht; dat is gewoon verboden. Een vluchtmisdrijf is ook een misdrijf. De politiewagen waar hij al vluchtend onderliep had met de zaak zelfs niks te maken.

Plaats een reactie

Delen