Peter R. de Vries. Foto Photonews. © Patrick Van Katwijk 47915221_BSR_AGENCY /Orange Pictures/Photo News - Marengo proces

Peter R. de Vries. Foto Photonews. © Patrick Van Katwijk 47915221_BSR_AGENCY /Orange Pictures/Photo News - Marengo proces

Uncategorized

Politie wist dat de Vries in de gaten werd gehouden

Ruben Notteboom

De Nederlandse politie wist dat Peter R. de Vries in de gaten werd gehouden voor hij werd doodgeschoten. Dat beweerde eerst Der Spiegel, bevestigen nu ook enkele bronnen aan NRC en meldt onder andere de NOS. Een medewerker van de Amsterdamse parkeergarage waar Peter R. de Vries zich altijd parkeerde had namelijk een verdacht persoon opgemerkt, één week voor de aanslag. Hij waarschuwde de beveiliging en die brachten de politie op de hoogte.

De parkeergaragemedewerker contacteerde eerder Der Spiegel omdat hij Kamil E., de Poolse dader van de moord, herkende na de arrestatie. Kamil E. zou de Vries in de gaten gehouden hebben op de parking.  

“Politie had toch maatregelen moeten treffen voor de Vries”

Peter R. de Vries zou naar verluidt ook op de hoogte gebracht zijn van de verdachte man, maar hij wilde geen permanente beveiliging. De advocaten van Nabil B. vinden dat de staat toch iets had moeten doen om zijn veiligheid te garanderen. De politie wil niet zeggen of er na de tip extra beveiligingsmaatregelen werden getroffen.

Alle feiten op een rij

De Vries werd begin juli neergeschoten. Hij vocht nog enkele dagen voor zijn leven voor hij uiteindelijk bezweek aan zijn verwondingen. De schutter bleek Delano G. te zijn, een 21-jarige Antilliaanse man. Kamil E., de Pool die gespot werd op de parking, zou de bestuurder geweest zijn van de vluchtwagen.

Peter R. de Vries werd vermoord door de mocromaffia, omdat hij een kroongetuigen was in de zaak rond Ridouan. Zowel Nabil B. als Peter R. de Vries waren kroongetuigen en daar waren Ridouan en zijn achterban niet blij mee. Op 18 september 2019 werd bijvoorbeeld Derk Wiersum vermoord, hij was de advocaat van Nabil B. Ook de broer van Nabil werd om het leven gebracht. De vraag rijst dus of de moordaanslag had kunnen vermeden worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Politie wist dat de Vries in de gaten werd gehouden”

Plaats een reactie

Delen