Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Protest in Berlijn tegen coronamaatregelen

Wijnand Meeus

Zaterdag kwamen duizenden demonstranten bijeen in Berlijn om te betogen tegen de coronamaatregelen die werden opgelegd door de Duitse regering. Vooral de beperkingen in het dagelijks leven zoals de mondmaskerplicht storen de Duitse burgers.

Verschillende geplande individuele bijeenkomsten werden de voorbije dagen door de autoriteiten verboden. Zaterdag kwam dan toch een grote, maar verspreide, menigte bijeen. Deze menigte werd begeleid door agenten te voet en in busjes. Er was ook een helikopter aanwezig om overzicht op de demonstratie te houden. Verder stonden nog zo’n 2.000 agenten paraat indien de menigte te groot zou worden.

In totaal werden negen betogingen verboden door de politie. Onder hen een groep coronasceptici en anti-vaxxers. Vier van de organisatoren vochten het politieverbod aan. De rechtbank gaf slechts één van hen gelijk. Zij kregen toestemming voor een bijeenkomst van 500 demonstranten op zowel zaterdag als zondag.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Protest in Berlijn tegen coronamaatregelen”

Plaats een reactie

Delen