Pete Parada (Wikimedia)

Pete Parada (Wikimedia)

Uncategorized

The Offspring zet drummer uit band omdat hij zich niet laat vaccineren

Carl Deconinck

Pete Parada was al 14 jaar lang drummer bij bekende punkrockgroep The Offspring. Omdat hij een auto-immuunziekte heeft, besloot hij zich niet te laten vaccineren. Bovendien heeft hij eerder al corona opgelopen en had hij er zeer weinig last van. Toch voldeed deze motivatie niet en vloog hij uit de band.

De drummer geeft tekst en uitleg via Twitter waar hij zijn persoonlijk verhaal uit de doeken doet. Daar vertelt Pete Parada dat hij aan het Guillain-Barré syndroom lijdt. Dat is een immuun-gemedieerde zenuwziekte. Parada geeft aan dat in zijn geval de verschijnselen verergeren met de leeftijd. Omgekeerd had hij al het coronavirus opgelopen, zonder veel erg, en is hij waarschijnlijk immuun. Het vaccin was in zijn geval dus een groter risico dan de ziekte zelf. Daarom, op advies van zijn dokter, heeft hij besloten geen vaccin te nemen.

Dat was echter niet naar de zin van zijn mede-bandleden. Zij vinden dat “onveilig” en willen niet meer met hem op tournee of in de studio verschijnen. Verder lijkt de evenementensector in de VS te evolueren naar een vaccinverplichting.

De muzikant geeft ook aan dat een geïnformeerde keuze over vaccinatie noodzakelijk is, en dat hij het onethisch vindt dat de machtigen (de overheid, bedrijven, organisaties en werkgevers) medische verplichtingen kunnen opleggen aan de machtelozen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “The Offspring zet drummer uit band omdat hij zich niet laat vaccineren”

  1. De naam punk is deze band alvast niet waardig. Een echte punkband uit 1975 / 1976 zou zich in nog geen triljard jaar laten vaccineren met experimentele nog lang niet voorgoed goedgekeurde troep.

Plaats een reactie

Delen