Vrouw en computer (Shutterstock)

Vrouw en computer (Shutterstock)

Uncategorized

Thuiswerken wordt de norm (voor IT’ers)

Redactie Geld en Economie

Nee, hun managers zijn er niet altijd voor gewonnen, maar veel IT’ers beginnen te stralen bij de gedachte aan thuiswerk. Het hoeft niet te verrassen: ‘remote’ wordt onmiskenbaar een blijvertje in de IT sector. The Economist ging voor de periode 2011-2021 na hoeveel jobaanbiedingen melding maken van thuiswerk op het populaire medium Hacker News. Voor IT ontwikkelaars staat de teller wereldwijd inmiddels op 77%.

Sinds de start van de lockdowns is het professioneel bestaan van werknemers grondig door elkaar geschud. Dat is niet alleen het geval voor kantoorjobs, maar de grondige breuk met voorheen is er nog duidelijker voelbaar. In de IT sector is de trend ook al langer ingezet. In 2011 stond de teller voor jobaanbiedingen die melding maken van ’thuiswerk’ op een bescheiden 13%. 5 jaar later stond die tussenstand op 20%. Vanaf eind 2019 heeft dit zich nog sterker doorgezet. Net voor de pandemie (2020) steeg het aantal boven 1 op de 3 jobs uit (35%).

Ondertussen maken maar liefst 77% van de jobaanbiedingen melding van thuiswerk.

De cijfers zijn een extrapolatie gebaseerd op jobpostings van de sociale nieuwswebsite Hacker News, een populair medium in de IT wereld. Het medium bevat een maandelijkse thread “Who is hiring?” met allerhande cijfers van startups tot multinationals.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Micro- en macro-economie, bank- en financiewezen, reële / crypto / spookmunten, transfers waar er geen horen te zijn? Je leest het hier!

Plaats een reactie

Delen