Frans Timmermans (Shutterstock)

Frans Timmermans (Shutterstock)

Binnenland politiek

Timmermans over VN-klimaatrapport: “Het is nog niet te laat”

Pieter Van Berkel

Volgens vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans toont het alarmerende rapport van het VN-klimaatpanel IPCC de “enorme urgentie om nu te handelen”.

Volgens de EU-klimaatpaus is het “nog niet te laat is om een uit de hand gelopen klimaatverandering te verhinderen, maar enkel en alleen als we nu allemaal samen actie ondernemen”.

“Dit is een globale crisis: om de klimaatopwarming tot 1,5°C te beperken, moeten we richting een wereldwijde nuluitstoot en inzetten op een snellere uitrol van het beleid”, aldus Timmermans. De COP26-klimaattop in het najaar moet volgens hem “het moment zijn waarop de wereld zegt: ‘genoeg'”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

19 gedachten over “Timmermans over VN-klimaatrapport: “Het is nog niet te laat””

  1. Ik kan er niets aan doen, maar als ik Frans Timmermans zie krijg ik de kriebels. Een oude goeroe die ons – zelf pakken geld opstrijkende – het dreigende onheil komt melden en ons zijn peperdure remedies komt aanprijzen. Europa is zelf maar een franje van een continent, en het moet niet beter doen dan de rest van de wereld, anders is onze economie gezien.

  2. Het is inderdaad het moment dat de bevolking tegen deze idioten zegt : “het is genoeg”.
    De plandemie is inderdaad al gebruikt om onze vrijheden te beperken, zodat we niet meer massaal kunnen zeggen : “het is genoeg”.
    Ik kan enkel hopen dat er nog een greintje democratie overblijft in de EU, om in de volgende verkiezingen te kunnen zeggen : het is genoeg “. Ik vrees hierechter voor.

  3. Timmermans! Bel me aub +-15 minuten voor het einde. Tot dan laat me met rust. Of koop een appelsinenkist, stap op een trein naar London. Daar heb je genoeg „the end is near“-idiots en je bent dus in goede gezelschap.

  4. Kan iemand deze flapdrol effe laten weten dat “het nog niet te laat is…” om het eens en voor altijd af te bollen.
    Hij doet me denken aan gore al, sorry Al Gore, die vooral voor zichzelf een verdienmodel maakte van de klimaat waanzin.

  5. Geboortebeperking invoeren in de wereld zou al een goed begin zijn om de Co2 uitstoot te verminderen. Bevolking aangroei in 2 eeuwen (800 milj > 8 miljard) is de grootste oorzaak van de opwarming van de aarde. Een volksverhuizing van overbevolkte gebieden naar Europa zoals Timmerman wil (Marrakesh) is geen oplossing en niet aan de orde. Trouwens De EU is verantwoordelijk voor minder als 10% van de uitstoot en China, één van de grootste vervuilers doet hieraan niet mee tot 2030. Dit leidt alleen tot een verarming van Europa.

  6. Meneer timmermans, u heeft gelijk. De aarde warmt op. De plaats waar ik nu dit berichtje schrijf, was een paar tienduizenden jaren geleden bedekt met 20 meter dik ijs. Bron: Een boek uit de bib over de geschiedenis en het ontstaan van de scheldevallei (nee, niet die bus-maatschappij) en het ontstaan van de heuvels in de vlaamse ardennen.

  7. Als de EU verantwoordelijk is voor 20% van de klimaatproblematiek, hoe kan de EU het geregeld krijgen dat tegen 2050 de EU klimaatneutraal zal zijn.====> alleen de EU (dus de westelijke kant van Europa)? of ook het oostelijk gedeelte, Azië, Afrika, Oceanië, Antarctica en uiteraard de Amerika’s. Dit is m.i. wishful thinking, op het idiote af!

  8. De mensen van het klimaat-pannel zijn zo Europa-centristisch !
    Dat ze eerst eens overleggen met de grootste vervuilers op wereldniveau.
    Als ze doordraaien kan de kleine man er hier terug voor betalen, zonder merkbare gevolgen op wereldschaal.
    Ze wanen zich als god in eigen gedachten.

  9. Dit is een natuurlijke cyclus ! De nietige mens heeft totaal geen invloed op het klimaat van deze aardbol ! Wordt wakker !
    Snappen jullie niet dat er een wereldwijde dictatuur aankomt ?

  10. Op nog geen 10jaar tijd meer dan 500000 mensen bij in dit kleine landje welk je met een vergrootglas moet zoeken op de wereldkaart En dan zit zo een geobsedeerde oude gek alles op te blazen Hij zou hem beter laten opnemen mafkees

  11. Ik heb het wel gehad met Frans Timmermans, die gaat mij niet zot maken. Dat we zorg moeten dragen voor onze leefwereld is noodzakelijk en dat betekent in de eerste plaats dat er geen overbevolking komt.

  12. Ga akkoord met vorige opmerkingen. En … wat kent Franske nu van het klimaat ? Speciale cursus gevolgd bij PVDA of gewoon gedumpt door PVDA om van zo’n zeur af te zijn ?
    PS.: Als eens gekeken in wat voor kast van huis Franske woont ?
    Kortom een dikke (letterlijk en figuurlijk) een opgeblazen nitwit.
    Marc Neefs

  13. Franske T. zit manifest in een mid life crisis. Misschien zocht hij beter een vriendinnetje die hem bezig kon houden, zodat hij niet langer zijn waanbeelden aan ons kwijt moet. Terloops, er is geen mens die hem serieus neemt.

  14. Toch wel. Een groeiend besef over de plandemie zou een streep door derekening zijn van onze dictators. Daarom moet nu in alle haast een nieuwe paniekzaaierij gestart worden met hetzelfde doel als de plandemie. Beperken van alle vrijheden van de burger.

  15. Geloven die eigenlijk hun eigen zever wel!!! Het is werkelijk overdreven!! Ze zouden beter eens de waarheid vertellen ipv al deze zever!!! Hij is zeker en vast niet geabonneerd bij palnws.be!!!! Er zijn genoeg andere middelen om iets te voorkomen!!! Haal nog wat meer vreemden in de EU!! Het zal dan zeker verbeteren!!! De wetenschapper Timmermans en Groen en co. gaan alles oplossen!!! Integendeel veel verergeren!!! Waar het verstand blijven stilstaan is!!! Ze zijn zelf de oorzaak van dat alles alsook regeringen!!!

Plaats een reactie

Delen