Jezidi's (Shutterstock)

Jezidi's (Shutterstock)

Uncategorized

Turkse luchtaanvallen tegen de jezidi’s in Sinjar

Sonja Dahlmans

Turkije voert luchtaanvallen uit op Sinjar, in het noordwesten van Irak. Er zouden ten minste twee doden en ettelijke gewonden zijn gevallen.

Nadine Maenza, de voorzitter van de Amerikaanse Commissie voor Religieuze Vrijheid, schreef op haar Twitter-account dat er vanuit Turkije momenteel luchtaanvallen plaatsvinden in Sinjar. Daar wonen onder andere jezidi’s die daar naartoe zijn gevlucht om de genocide van Islamitische Staat te ontkomen. Volgens Maenza zijn de aanvallen doelgericht. Eerder voerde Turkije al in het noorden van Irak, in de provincie Dohuk, luchtaanvallen uit, waardoor een aantal christelijke dorpen geëvacueerd moesten worden.

Er is al maanden lang een Turkse militaire campagne bezig om controle te krijgen over het noorden van Irak. De gewapende aanvallen maken deel uit van een voortslepend conflict tussen de Koerden in het noorden van Irak en de Turkse regering in Ankara. De minderheidsgroepen die daar wonen, zijn slachtoffer van deze gewapende strijd en zitten daar middenin. Maenza roept de Verenigde Staten en de internationale gemeenschap op de Turkse aanvallen op het gebied scherp te veroordelen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen