Annelies Verlinden (Photonews)

Annelies Verlinden (Photonews)

Binnenland politiek

Verlinden: “Tijd om mensen te belonen voor hoge vaccinatiebereidheid”

Pieter Van Berkel

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) vindt dat het tijd is om mensen te belonen voor hoge vaccinatiebereidheid in ons land. Dat zegt ze op Radio 1.

“Wat mij betreft kunnen we enkel nog maatregelen houden die echt nodig zijn”, zegt Verlinden. “Bijvoorbeeld waar hele grote groepen mensen samenkomen en er nog mensen niet gevaccineerd zijn die zich daarin bevinden. Of bijvoorbeeld bij het reizen, waar we toch ook nog altijd bewegingen zien van de import van virus. Of aan de andere kant maatregelen met een beperkte impact, zoals het dragen van een mondmasker.”

Volgens haar is het onvermijdelijk dat het Overlegcomité vrijdagnamiddag overgaat tot verdere versoepelingen. “Bijvoorbeeld daar waar kleinere groepen mensen samenkomen rijst de vraag of we daar nog regels nodig hebben”, zegt de minister. “Of we daar niet kunnen besluiten dat de meeste mensen gevaccineerd zullen zijn in de grootste delen van ons land en dat we dus eigenlijk dat soort dingen kunnen laten plaatsvinden zonder al te veel regels, want daar hebben mensen nu toch wel nood aan. En bovendien hebben ze dat toch wel verdiend door die duidelijke keuze voor vaccinatie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Verlinden: “Tijd om mensen te belonen voor hoge vaccinatiebereidheid””

  1. Zou deze niet verkozen omhooggevallen minister eens willen ophouden met ons toe te spreken en te behandelen als kleuters. Er moet helemaal niks beloond worden. Als er al iets moet gebeuren, dan is het de schuldigen straffen die onze hele maatschappij en onze hele economie om zeep geholpen hebben en nog altijd om zeep aan het helpen zijn. Wat de door hen aangerichte schade en de mogelijke desastreuze middellange en lange termijn gevolgen zullen zijn van de door hen georganiseerde massale vaccinatiegolf, waarbij het overgrote deel van de bevolking geïnjecteerd werd met een razendsnel ontwikkeld en onvoldoende getest experimenteel gen therapie “vaccin” zal nog moeten blijken.

  2. Geniet voor de laatste keer in je leven nog eens van uw vrijheid en de zomer. We worden vanaf de herfst opgesloten in de dictatuur van de nieuwe wereldorde en vele ingeënten zullen sterven…. Helaas we hebben ze niet kunnen redden …

  3. Geniet nog voor één keer van de zomer en uw vrijheid want vanaf de herfst worden we opgesloten door de bende van de nieuwe wereldorde.
    En… het zal er heftig aan toe gaan ……

  4. Mensen belonen a ja en wat gaat u doen met al die vluchtelingen zijn zij gevaccineerd zijn zij niet besmet gaan die eerst 2 weken in carentaine want dit gegeven vergeet men blijkbaar geen woord hoor je hier over , vergeten ?

Plaats een reactie

Delen