Strand van Oostende. Foto Photonews

Strand van Oostende. Foto Photonews

Uncategorized

Vermiste 17-jarige dood teruggevonden aan kust van Oostende

Wijnand Meeus

Gisterenavond werd net voor 20 uur het levenloze lichaam van de vermiste tiener teruggevonden. De 17-jarige jongen uit het Brusselse werd in de late namiddag door zijn vrienden als vermist opgegeven toen ze hem niet meer op de zandbank zagen zitten waar hij al even zat.

Rond half vijf in de namiddag werden in Oostende een NH90-helikopter, de boten van strandredders, kustwacht, brandweer en scheepvaartpolitie ingezet om de vermiste jongen op te sporen. Strandredders stapten bovendien de kustlijn af op zoek naar de tiener. De zoekactie speelde zich eerst alleen aan de linkerkant van de westelijke strekdam af, maar later werd het zoekgebied uitgebreid.

Al de andere strandbezoekers werden meteen uit het water gehaald. Op de dijk stond een massa toeristen die de reddingsactie volgden. Kort voor 20 uur werd uiteindelijk het lichaam van de jongen gevonden op een plek niet ver van waar hij verdween. De vrienden en de familie van de jongen krijgen net als de strandredders de nodige psychologische bijstand. Het gerecht heeft een onderzoek geopend. Wellicht gaat het om een ongeval.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Vermiste 17-jarige dood teruggevonden aan kust van Oostende”

Plaats een reactie

Delen