Vlaams Belang Kamerlid Wouter Vermeersch. Foto Photonews

Vlaams Belang Kamerlid Wouter Vermeersch. Foto Photonews

Uncategorized

Vlaams Belang eist strikte controle op medische kosten asielzoekers

Wijnand Meeus

Het Vlaams Belang hekelt het steeds maar stijgen van de medische kosten voor asielzoekers. “Het tegengaan van misbruiken, door een strikte controle en een kordate aanpak, zal al veel helpen”, klinkt het bij Kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). 

Uit cijfers die Vermeersch opvroeg bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) blijkt dat de werkelijke medische kosten van asielzoekers in 2020 24.757.645 euro bedroegen. In 2019 was dat 21.651.579 euro en in 2018 16.303.776 euro. “En in de algemene uitgavenbegroting voor het begrotingsjaar 2021 lazen we dat de uitgave ‘medische kosten asielzoekerskosten’ zelfs 28.643.601 euro beloopt”, gaat het Kamerlid verder.

Dat bedrag kan in twee gesplitst worden. Aan de ene kant groepeert het bedrag de medische kosten verbonden aan de opvang van asielzoekers in federale centra (23.255.600 euro), maar ook de kosten van asielzoekers die niet komen opdagen bij medische afspraken vallen onder het bedrag (5.388.000 euro). “Uiteraard hangt er een prijskaartje vast aan dat niet komen opdagen bij een arts. En daar het niet de asielzoekers zijn die voor de betaling hiervan dienen in te staan, worden ze ook niet geresponsabiliseerd en blijft het probleem zich steeds opnieuw stellen”, aldus Vermeersch.

“Het kan ook zeker niet de bedoeling zijn dat er mensen naar dit land komen voor ingrepen en behandelingen die ze ook in hun eigen land kunnen ondergaan”, meldt Vermeersch. “Helaas kreeg ik van de staatssecretaris slechts een vaag antwoord op mijn vraag wat paars-groen zal ondernemen tegen dit zogenaamde ‘medische toerisme’.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

6 gedachten over “Vlaams Belang eist strikte controle op medische kosten asielzoekers”

  1. Maar allez mensen…al die kritiek!!Het is hier toch het land van melk en honing. Ik begrijp niet dat links dit allemaal verdedigt! Normaal zou je toch denken dat links de “werkende mens” verdedigt want het is uiteindelijk hij die voor die fratsen opdraait door het aftobben van zijn zuur verdient loon om deze medico-toeristen hun dingetje te betalen!

Plaats een reactie

Delen