Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

VN veroordelen kindhuwelijken in Zimbabwe na overlijden 14-jarig meisje tijdens bevalling

Simon Segers

Naar aanleiding van het overlijden van een 14-jarige spreken de Verenigde Naties zich uit tegen kindhuwelijken in Zimbabwe, waar deze courant plaatsvinden. Het meisje stierf in een kapel tijdens de bevalling.

De afdeling van de Verenigde Naties in Zimbabwe treurt om de dood van de 14-jarige Memory Machaya, een zwanger meisje dat stierf tijdens de bevalling. Machaya overleed in een kapel van de Apostolische Kerk. Deze christelijke beweging trekt vele inwoners aan met beloftes van verlossing van ziekte en bevrijding van armoede. Het meisje stierf reeds vorige maand, maar het nieuws kwam pas aan het licht nadat de Kerk weigerde om bepaalde familieleden toe te laten op haar begrafenis. Een Zimbabwaanse feministische activiste genaamd Everjoice Win was echter weinig verbaasd toen de zaak bekendheid verwierf. Zij schreef op Twitter: “Hetgeen we hier zien is niet abnormaal, zo’n jong meisje dat gedwongen wordt om te trouwen, dat zwanger wordt en sterft. Vrouwen worden niet gezien als mensen met individuele rechten, keuze en controle over hun eigen lichaam.”

Minimumleeftijd

Momenteel is er geen minimumleeftijd waarop men kan huwen in Zimbabwe. Een op drie meisjes in Zimbabwe zal voor haar 18e verjaardag getrouwd zijn. Een nieuw wetsontwerp wil deze situatie aanpakken, zodat minderjarigen niet langer uitgehuwelijkt worden. Op deze manier kunnen daders betrokken bij deze vorm van kindermisbruik ook vervolgd worden door het gerecht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “VN veroordelen kindhuwelijken in Zimbabwe na overlijden 14-jarig meisje tijdens bevalling”

  1. Waar zijn de woke’s nu? Waar zijn de linksen nu? Oorverdovend stil vanuit linkse politieke hoek. Of is dit ook weer “hun cultuur” en er mag dus niets aan veranderen? Hypocrieten die steeds met 2 maten en 2 gewichten protesteren tegen alles wat Vlaams, blank en hetero is.

  2. Heeft dit niets te maken met “woke”. Woke bestaat alleen bij ons en als ze iemand die een foute uitspraak heeft gedaan door het stof kunnen doen kruipen, ontslaan of zelfs voor de rechtbank trekken en schadevergoeding eisen en inderdaad meestal van toepassing op blanke en hetero mannen. Tegen dat stelletje kinderverkrachters in Zimbabwe kunnen ze niet op. Waar blijven de feministes met “baas in eigen buik”. Die zullen vast ook niet naar Zimbabwe gaan om te protesteren. Misschien toch iets voor de dames van “Femen” !

Plaats een reactie

Delen