Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres (Shutterstock)

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres (Shutterstock)

Uncategorized

VS en VN: “Taliban moeten een inclusieve regering met vrouwen vormen”

Pieter Van Berkel

Het Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken en de Verenigde Naties willen dat de taliban een “inclusieve” regering met vrouwen vormen.

Na afloop van een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad over de situatie in Afghanistan, heeft de raad een verklaring afgelegd waarin wordt opgeroepen tot het staken van de vijandelijkheden en het “via inclusieve onderhandelingen” vormen van een nieuwe regering in Afghanistan, die “verenigd, inclusief en representatief is, en waarin vrouwen deelnemen”.

Ned Price, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, herhaalde dat pleidooi maandag en verwees naar de VN-verklaring. De Amerikaanse regering zou een nieuwe regering van Afghanistan kunnen erkennen als die “rechten handhaaft, geen onderdak biedt aan terroristen, en de rechten van vrouwen en meisjes beschermt”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

12 gedachten over “VS en VN: “Taliban moeten een inclusieve regering met vrouwen vormen””

  1. Als ik dit lees, komt er maar een iets in mij op, en dat is die clip van Mujahideen die die CNN journaliste vierkant uitlachten toen ze het had over “vrouwenrechten”. Nog maar eens een bewijs hoe out-of touch de VS en de VN zijn met de realiteit.

  2. Die Antonio Guterres en Ned Price komen volgens mij recht van Mars of hebben een toep zwarte afghaan teveel gerookt. De wereld is rijp voor overleg met de Taliban versie 2.0 ! Wat zouden die mannen per maand verdienen om zo een onzin te verkondigen ? Wat een stel hypocriete dweilen zijn me dat.

  3. Ik heb het !!!
    VS is de Engelse en VN de Portugese afkorting voor Venus.
    Venus, het hoofdkwartier waar die Aliens hun geliefde gassen, CO2 en stikstof, gaan opsnuiven.
    Slechts 0,001 % zuurstof, geen wonder dat die zoveel ijle praat verkopen.

  4. Waarom zouden de taliban een inclusieve regering moeten vormen en bepaalde religies (islam en katholieke) vrouwen mogen uitsluiten/discrimineren als geestelijke bedienaar, en desondanks toch gefinancierd worden door de overheid in België en Frankrijk bijvoorbeeld?

  5. Ge kunt een hoop mensen een tijdje voor de gek houden, maar alle mensen de hele tijd voor onnozel verslijten, dat geloof ik niet. En dus zullen er in onze westerse wereld een hoop linkse en extreem linkse broeders het onderspit mieten delven. Ofwel verdwijnt onze vrije samenleving.

  6. Ik vrees dat met behulp van Iran, Pakistan en China het taliban regime binnen de 3 jaar over kernwapens en de nodige middellange en lange afstand raketten beschikt gezien hun gemeenschappelijke grenzen. Als het zolang gaat duren.

    Slaap maar rustig verder.

Plaats een reactie

Delen