Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Binnenland politiek

Bouchez: “Coronapas in Brussel zal geen vruchten afwerpen”

Simon Segers

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez was woensdagavond te gast in Terzake. Hij verklaarde hier dat de invoer van de coronapas in Brussel volgens hem een vergissing is, die bovendien ook een vals gevoel van veiligheid zal creëren. Hij hekelde ook de feitelijke inperking van de keuzevrijheid om zich al dan niet te laten vaccineren die hiervan het gevolg is.

In Frankrijk dient men al sinds juni een coronapaspoort te hebben om toegang te krijgen tot horecazaken. In Brussel zal vanaf 1 oktober iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar een ‘Covid Safe Ticket’ moeten bezitten om toegang te krijgen tot cafés en restaurants, maar ook bijvoorbeeld om een ziekenhuis te bezoeken.“Wat zich in Brussel afspeelt is vooral een teken van het falen van de Brusselse regering”, begon Bouchez. De MR-voorzitter vestigde ook de aandacht op het feit dat de vaccinatiegraad in België 80 procent en in Vlaanderen zelfs 90 procent bedraagt. “En dat zonder gebruik van een coronapaspoort. Ik denk niet dat de Brusselse regering daarmee het verhoopte effect zal krijgen.”

Bouchez gelooft ook dat een coronapas een vals gevoel van veiligheid kan creëren. Mensen die in de horeca toegelaten worden door een negatieve test voor te leggen kunnen immers nog steeds besmet worden en lopen volgens de politicus wegens gebrek aan vaccinatie het risico om ernstig ziek te worden. “Het is niet zomaar de sleutel waarmee je alles kan doen.”

De foute keuze

De coronapas betekent voor Bouchez ook een gebrek aan echte keuzevrijheid voor de burgers om zich al dan niet te laten inenten. “Ik blijf ervan overtuigd dat er iets ontbreekt in dit debat. Ofwel verplicht je de vaccinatie ofwel moet het een vrije keuze zijn, maar dat moet dan ook een echte vrije keuze zijn. Nu zegt men dat de keuze vrij is, maar indien men de foute keuze maakt wordt het leven onmogelijk gemaakt”, aldus de MR-voorzitter. “Maar we mogen niet met de vinger wijzen. En bovenal: als men zegt dat het een vrije keuze is, dan moet het dat ook echt zijn. De huidige situatie is niet voldoende transparant voor de burgers”, besloot Bouchez.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Bouchez: “Coronapas in Brussel zal geen vruchten afwerpen””

  1. Net zoals dat bij NVA het geval is. BDW maakte onlangs grote sier met een pleidooi om eindelijk eens echt het rijk van de vrijheid terug te geven aan de Vlaming. Nog niet zolang geleden lieten 2 NVA burgemeesters Tomorrowland annuleren. De Aalsterse NVA burgemeester D’Haese liet als enige istad in België tijdens de eerste golf onwettelijk alle nachtwinkels sluiten, hanteerde tussen twee golven als enige de mondmaskerplicht in open lucht (zelfs op een landweg) en maakte nadien gebruik van politie te paard in winkelstraten (als enige stad in de wereld). Drones om tuinen te controleren werden volgens getuigen ook niet geschuwd. Tja ‘heiliger’ willen zijn dan de rode virologen en dito bevoegde minister en de pasjesvoorzitter. Allemaal om een Coronastem te kunnen winnen 😭

Plaats een reactie

Delen