Illustratie

Uncategorized

Code groen voor Vlaams onderwijs, enkel in Brussel mondmaskers

Wannes Neukermans

Het Vlaams hoger onderwijs zal het nieuwe academiejaar in code groen kunnen starten. Zelfs in Brussel zal 100 procent van de campuscapaciteit benut kunnen worden. Daar zal echter wel een algemene mondmaskerplicht gelden. In analogie met de richtlijnen in het secundair onderwijs zal er aan het Vlaamse Hoger Onderwijs voltijds lesgegeven kunnen worden, zonder mondmaskers wanneer de studenten neerzitten.

Volgens een persbericht van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts zal er wel een fijnmazige aanpak komen. Er kunnen in leslokalen nog steeds extra maatregelen genomen worden wanneer dit nodig lijkt. De lokale onderwijsinstellingen kunnen ook op basis van de situatie ter plaatse zelf extra maatregelen nemen. Bij de afweging van die extra maatregelen kijkt men vooral naar de ventilatiecapaciteit en mogelijkheid om afstand van elkaar te houden. Uiteraard bepaalt de epidemiologische situatie ook mee die extra regels.

Over Brussel was er nog enige onduidelijkheid, vooral door de lage vaccinatiebereidwilligheid in de stad. Vlaamse studenten leken daar lange tijd de dupe van te worden. Nu blijkt dat ook die onderwijsinstellingen op volle kracht zullen kunnen beginnen. Om dit mogelijk te maken zullen er daar echter wel een aantal flankerende maatregelen gelden. Zo zal er een algemene mondmaskerplicht gelden in leslokalen. Ook zullen vaccins op en rond de campussen gestimuleerd worden. “Ons hoger onderwijs kan het nieuwe academiejaar starten in code groen, zij het dat er in Brussel nog wel een mondmaskerplicht geldt”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Code groen voor Vlaams onderwijs, enkel in Brussel mondmaskers”

  1. in plaats van telkens weer over vaccinweigeraars te praten, wanneer hebben we het eens over de aansprakelijkheidsweigeraars? de fabrikant? niet aansprakelijk, overheid? niet aansprakelijk, arts die dat spul inspuit? niet aansprakelijk. Men wil een vaccin opdringen en verplichten maar niemand wil aansprakelijk zijn voor de gevolgen ervan.

  2. Het is alsof die idioten nog steeds niet door hebben dat maskers niet werken … tenzij ze het wél door hebben en weten waar die dingen écht voor dienen, maar dan zijn zij trekpoppen van de ‘elite’ en volksverraders. Daar stonden vroeger zware straffen op.

Plaats een reactie

Delen