Actrice Hilde Van Mieghem haalt uit naar Abou Jahjah: "Ben jij werkelijk zo dom?"

Hilde Van Mieghem. Photo News

Cultuuroorlog

Columniste Het Laatste Nieuws hekelt woke-cultuur: “Deze levenshouding dreigt een industrie te worden”

Anton Schelfaut

In haar wekelijkse column in Het Laatste Nieuws stelt journaliste Nadine Van Der Linden de woke-cultuur aan de kaak. “Ze zijn intussen niet meer te tellen, de activisten en gesubsidieerde belangengroepen die er een dagtaak van maken elke medeburger in het oog te houden”, schrijft ze.

In de nasleep van de zaak-Demarez moet de hele Sporza-redactie een traject volgen rond integriteit en inclusie. “Ik ben blij dat ik daar niet bij moet zijn, al probeer ik het mij voor te stellen, vanuit enig sadomasochisme”, steekt Van Der Linden van wal. “Alle journalisten in een bankje, loerend naar een lichtend voorbeeld dat van ‘integriteit en inclusie’ zijn beroep dan wel zijn broodwinning heeft gemaakt.”

Van Der Linden waarschuwt dat deze levenshouding een industrie dreigt te worden.“Ze zijn intussen niet meer te tellen, de activisten en gesubsidieerde belangengroepen die er een dagtaak van maken elke medeburger in het oog te houden”, hekelt ze. “Een columniste durft een kritische noot over moderne gevoeligheden te lanceren? Alarm. Een deelnemer aan een spelprogramma noemt argeloos de oude naam van Sam Bettens? Brand. Eddy Demarez? Twitterstorm. Op de knieën naar het te volgen traject, en rap een beetje. Hier: tékenen, dat charter!”

“Ik lees dat Eddy Demarez erdoor zit. Dat is een straf op zich, een persoonlijk drama”, vervolgt de columniste. “Maar om de goegemeente en het eigen blazoen te plezieren, komt er vanuit de VRT nog een sanctie. De wereld draait intussen lustig verder, al 34 Twitterrelletjes later. De Belgian Cats basketballen door. (…) Eén man zit thuis. Maar goed, in het activiteitenverslag van de Commissie Integriteit kan straks voor het boekjaar 2021 toch alvast worden genoteerd: ‘Traject inclusie opgestart’.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Columniste Het Laatste Nieuws hekelt woke-cultuur: “Deze levenshouding dreigt een industrie te worden””

Plaats een reactie

Delen