Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Hedendaagse Egyptenaren combineren hun gezicht met dat van een historische Egyptenaar. Foto Twitter

Uncategorized

De Wever sluit extra coronamaatregelen in Antwerpen niet uit: “Zien hoe het evolueert”

Anton Schelfaut

Vanaf 1 oktober verdwijnt op veel plaatsen de mondmaskerplicht. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) sluit echter niet uit dat ook hij extra maatregelen zal nemen. “We moeten zien hoe het evolueert”, zegt hij in De ochtend op Radio 1.

Het Overlegcomité besliste vrijdag dat de mondmaskerplicht in de horeca en in winkels vanaf 1 oktober op de schop gaat. Door de lage vaccinatiegraad en hoge besmettingscijfers zal deze versoepeling echter niet gelden in het Brussels Gewest.

Ook in Antwerpen ligt de vaccinatiegraad in bepaalde wijken lager dan in de rest van Vlaanderen, waardoor burgemeester De Wever bijkomende maatregelen niet uitsluit. “Wij gaan ver over 80 procent geraken bij de volwassenen”, maakt hij zich sterk. “Maar wij hebben ook een erg jonge bevolking. 15 procent is jonger dan 12 jaar en zij worden niet gevaccineerd. Daar moet je rekening mee houden. Ik besef dat in sommige wijken, sommige gemeenschappen de vaccinatiegraad niet zo goed is. En het kan dus best zijn dat we in de komende weken en maanden hier en daar problemen gaan zien. Dat sluit ik niet uit.”

“Voorzichtig naar een vrij Vlaanderen gaan”

De Wever benadrukt dat eventuele bijkomende maatregelen in Antwerpen geen ‘showstopper’ moeten zijn voor de hele bevolking. “Dat betekent niet dat iedereen beperkingen moet ondergaan. We moeten voorzichtig naar een vrij Vlaanderen gaan. En we gaan onze blik strak op de ziekenhuizen houden, niet zozeer op de besmettingen.”

De Wever is naar eigen zeggen geen voorstander van maatregelen op wijkniveau. “Ik denk dat het praktisch onmogelijk is en dat het ook tot niets dient. Als die maatregelen nodig zijn, dan zullen we zien op welk niveau we die moeten nemen. Maar ik mag hopen dat het niet nodig zal zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “De Wever sluit extra coronamaatregelen in Antwerpen niet uit: “Zien hoe het evolueert””

  1. Allez vooruit, hij begint weer te zeveren. Alles gvd gewoon open en bloot en laat de natuur zen gang gaan. Als het uwen tijd is om dood te gaan dan is dat zo. Ik heb er in ieder geval genen bang van. Ge loopt meer risico om te sterven als ge u in het verkeer begeeft.Allemaal opgenaaide bangmakerij ja.

  2. oei , wat nu , was het niet de volledige vrijheid voor Vlaanderen , wij waren immers bij de beste van de klas en nu is er in Antwerpen plots een probleem , waar is zijn grootspraak gebleven en hij wil natuurlijk geen bepaalde wijken viseren , ha ha ha alsof de burger niet weet waar hij het over heeft , hij durft het zelfs niet te zeggen den broekkakker .

Plaats een reactie

Delen