Elio Di Rupo (Shutterstock)

Elio Di Rupo (Shutterstock)

Uncategorized

Di Rupo vraagt solidariteit van federale regering na overstromingen

Pieter Van Berkel

Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) vraagt meer solidariteit van de federale regering na de overstromingen in Wallonië. Dat meldt L’Echo.

“Gezien de omvang van de overstromingen vragen wij om solidariteit”, schrijft Di Rupo in een brief gericht aan premier Alexander De Croo (Open Vld).

De Waalse minister-president vraag onder meer een financiële bijdrage, een verlaging van de BTW naar 6 procent voor de wederopbouw van huizen in rampgebieden en een verlenging van het overbruggingsrecht. Ook verwacht Wallonië van de federale regering een garantie voor leningen die voor wederopbouw zijn bedoeld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Di Rupo vraagt solidariteit van federale regering na overstromingen”

  1. Mocht PS in het verleden federaal zuinig geweest zijn zoals Duitsland , Nederland,…. dan zijn er overschotten op de federale begroting en dan kan je moeiteloos bij problemen miljarden toesteken. Lalieux, Mathot, …… alles is gratis federaal en Vl. staat borg. Neen dus , Elio.

  2. elio vraagt solidariteit maar we zijn al 180 jaar solidair met de franstaligen,wat is er met al dat geld gebeurt,het is jammer voor die mensen maar den flup kan zijn fonds aanspreken.Over de ramp in Limburg wordt er niet gesproken maar die mensen zijn ook het slachtoffer van het waalse, slechte beleid

  3. Stel nu eens dat de franstalige gemeenschap, wallonië zuinig waren omgesprongen op hun niveau met geld dan hadden ze een mooi potje gehad om bij rampspoed te helpen. Neen, dus, ze zitten eindeloos in de schuld en rekenen op Vooruit/Ovld/CDv/Groen/PVDA voor solidariteit.

  4. Dat wisten we al dat de Vlaming er WEER moet voor opdraaien moest het andersom zijn dan lachtten ze ons vierkant uit Die vuile hypocriete Di Rupo hij kan geen Vlaming voor zijn ogen zien juist hun centen die moet hij hebben

  5. Hoeveel heeft de regering Di Rupo al gegeven? Luidens slachtoffers van het onheil nul euro. Kan het gerecht eens onderzoeken in wiens zakken de giften en het overheidsgeld verdwijnt? Quid Waals regionalisme? Solidariteit is niet hetzelfde dan opdraaien voor het Waals socialistisch wanbeheer en incompetentie. Als de Waalse kiezer zo dom is om voor de PS parvenus te stemmen moet hij hiervoor de gevolgen maar dragen. Geen solidariteit met de Waalse marxistische particratie.

  6. Het is door het wanbeheer van de PS kliek van burgemeesters en andere verantwoordelijken dat het zover gekomen is! Il faut le faire! Nergens om beschaamd dat omhoog gevallen stuk uitschot!

Plaats een reactie

Delen