Minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Foto Photonews

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Foto Photonews

Uncategorized

Federale regering lanceert relancefonds van 350 miljoen

Wijnand Meeus

Donderdag hebben minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) het ‘Belgian Recovery Fund’ gelanceerd. Dat is een relancefonds van 350 miljoen euro dat de komende vijf jaar moet dienen om Belgische bedrijven via leningen te versterken na de coronacrisis.

“Ondernemingen die financieel gezond waren voor de coronacrisis, maar de afgelopen maanden te maken kregen met een vermindering van het eigen vermogen, krijgen zo een stimulans”, klinkt het bij de ministers. Vermogensbeheerder Tikehau Investment Management zal het relancefonds beheren en ontwikkelen. Het investeert ook zelf 15 miljoen euro in het Belgian Recovery Fund.

“We kunnen in ons land rekenen op bedrijven met een enorm potentieel en expertise”, legt Van Peteghem verder uit. “Nu de coronacrisis bijna achter de rug is en de klimaatcrisis meer dan ooit om oplossingen en actie vraagt, zullen we hen meer dan ooit nodig hebben om onze economie te versterken. Het Belgian Recovery Fund zal hen helpen om hun solvabiliteit te versterken, zodat we samen kunnen blijven bouwen aan morgen.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Federale regering lanceert relancefonds van 350 miljoen”

  1. maakt dit fonds deel uit van de giften van Europa die met Vlaams belastingsgeld zijn volgestort,want ,vergeet niet dat de bijdragen van dit b-land aan de Eurokas voor 80% gedragen worden door Vlaams belastingsgeld,dus,wie zal van de fonds kunnen gebruik maken of zal dit fonds verdwijnen in de Vesderse bouwbedrijven.

  2. In English, dus totaal buiten de wet- en dat door een “federale regering”, die dus zelf haar voeten veegt aan wettelijkheid en afspraken. Bovendien, inderdaad, is dit geld dat wij eerst aan het door niemand gevraagde of zeker niet geplebiciteerde Europa hebben moeten afgeven, waarna de heerschappen van de EU er eerst hun veel te vette wedde van afhouden, en vervolgens een deeltje van de rest aan ons teruggeven, op voorwaarde dat wij onderdanig hun orders involgen.
    En wij blijven dat dulden??
    In Afghanistan zou het er even anders aan toegaan. Wees daar maar zeker van.

Plaats een reactie

Delen