Molenbeek start 2024 zonder begroting

Catherine Moureaux. Photonews

Binnenland politiek

Francken (N-VA): “Elke kritiek op radicale islam wegzetten als racisme, is dodelijk voor een democratie”

Anton Schelfaut

N-VA-Kamerlid Theo Francken noemt de lakse houding van de paars-groene regering tegenover het islamisme “onbegrijpelijk”. Dat schrijft hij naar aanleiding van de aanslagen van 11 september 2001, vandaag precies 20 jaar geleden.

“Het Vrije Westen mag nooit vergeten wat er op 9/11 gebeurde”, steekt Francken van wal op zijn persoonlijke website Theo Tuurt. “De radicale islam hief de Saraceense sabel tegen onze ‘way of life’ en is sindsdien niet gestopt. Meer nog, ze is met de recente herovering van bakermat Afghanistan enkel gevaarlijker geworden.”

“Het trauma van 9/11 en de honderden aanslagen nadien maken onze lakse houding ten aanzien van het islamisme des te onbegrijpelijker”, hekelt Francken. De naïeve regeringsvisie op illegale migratie en grensbescherming is volgens hem “wraakroepend”. “Het Europese migratiemodel is failliet, maar paars-groen blijft vasthouden aan dat oerdomme ‘wir schaffen das’. Ze kijken liever weg van de problemen dan ze te benoemen en aan te pakken. Wat we nodig hebben is het Australische model en veilige grenzen.”

“Dodelijk voor een democratie”

“Elke kritiek op de radicale islam wegzetten als islamofobie of racisme is dodelijk voor een democratie en dus voor onze samenleving”, waarschuwt Francken. “Het is stuitend te moeten vaststellen dat 20 jaar na 9/11 de politiek-correcte goegemeente, waarvan paars-groen de politieke exponent is, dat nog steeds niet inziet. De goede kant van de geschiedenis is de blinde kant.”

“Een samenleving waar cartoonisten niet meer met de profeet durven lachen, leerkrachten geen cartoons van Mohammed mogen tonen en afvallige moslims als Lale Gül onder permanente veiligheidsbewaking en doodsbedreigingen moeten leven, is niet vrij. Hoogstens schijnvrij, maar vooral laf”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

19 gedachten over “Francken (N-VA): “Elke kritiek op radicale islam wegzetten als racisme, is dodelijk voor een democratie””

  1. “Het Vrije Westen mag nooit vergeten wat er op 9/11 gebeurde”. In een vrij land worden mensen niet opgesloten en veroordeeld wegens een opiniedelict. Ik nodig Francken uit om samen in Mechelen kritiek te uiten tegen de islamisering. Benieuwd hoeveel minuten het zal duren vooraleer we in een politiecel gegooid worden door de Mechelse shariapolitie van Bart Somers. “Elke kritiek op radicale islam wegzetten als racisme, is dodelijk voor een democratie” (Theo Francken). Bij Voorpost weten ze er alles van. Is het dan niet hypocriet dat N-VA een coalitie vormt met de liberale (OVLD) vijanden van de democratie in de Vlaamse regering?

  2. True, trouwens ik ben eens benieuwd in 2024, want de voorwaarde om zijn postje in de federale te verkrijgen zal een Vlaams verraad op Vlaams niveau zijn!!! Eens zien uit welk hout deze rakker gesneden is door samen met de Vlaamse VB/NVA regering te beuken op de federale vanuit oppositie of toch maar zijn plaatsje in de federale vezekerd zien…

  3. In mijn hoedanigheid van mannelijke 70+er betreur ik het ten zeerste dat wij nu al veel te lang niet meer kunnen zien hoe mooi jonge vrouwen zijn te wijten aan dat verdomde mondkapje !

  4. De norm met vivaldi en van Q zijn justitie is nu: wie kritiek heeft op de islam is haatdragend en dus per definitie racist en moet opgesloten worden, maar als een moslim kritiek heeft op onze samenleving en deze ook hard maakt met aanslagen is dat cultuur en wordt er niet vervolgd.

  5. Theo heeft 100 % gelijk, hij bevestigt wat Filip Dewinter al meer dan 30 jaar zegt.
    Laat ons hopen dat de persoonlijke vetes nu eens opzij gezet gaan worden bij N-VA (tegen Vlaams Belang) en we kunnen rekenen op een samenwerking N-VA + Vlaams Belang.
    Indien dit niet gaat gebeuren is Theo er aan voor zijn mooie terchte) woorden.

  6. De motor achter de islamisering en de Afrikanisering (inclusieve maatschappij) in België: de UNO, de EU dictators en de Belgische/Vlaamse regering(en) en parlement. Dat zou dus een rebellie worden van minderheid tegen meerderheid. De grenzen sluiten kan toch met een gewone meerderheid. Quid islam? Een religie die zich beroept op het woord van een fictieve god, is geen religie maar een ideologie.

  7. Iedereen heeft zo zijn opinie , en iedere opinie moet gerespecteerd worden, ook die van Theo Francken, ik heb dezelfde mening. Ben ik daarom N-VA-er , met de verkiezingen in 2024 ( of vroeger ) zal ik mijn keuze maken op één van de twee echte vlaamse partijen.

  8. Jos,we moeten het ondergaan,we krijgen geen afghaanse crimineel meer uit het land.TF had het 50-personen-asiel plan uitgevaardigd en maggy-blokje-heeft het direct afgevoerd bij haar aantreden in dec 2018 .Wat kun je dan doen,NVA zit evenzeer in een CS als het VB

  9. Ik vrees dat U gelijk hebt, want van de huidige regering moet men niets verwachten, ze zijn veel te bang om ook maar iets te ondernemen, ik voel mij zeer onveilig in eigen land.

  10. Ik kan volgen wanneer schrijver zou zeggen, elke vorm van radicalisme is een gevaar voor de democratie. En ik begrijp dat Nva niet in zee wil gaan met een partij als Vlaams Belang, zoals ik ook niet de connotatie met alleen maar islam begrijp.

Plaats een reactie

Delen