Het Brittannia Hotel in Wigan waar de migranten huisvesting krijgen - Afbeelding: Booking.com

Het Brittannia Hotel in Wigan waar de migranten huisvesting krijgen - Afbeelding: Booking.com

Uncategorized

Groot-Brittannië: ‘hotelmigranten’ vallen minderjarige meisjes lastig en filmen sportlessen door schoolhekken

Niels Geerinck

Een reeks aan voorvallen in het plaatsje Wigan nabij Manchester zorgt voor heel wat consternatie. Zo zijn heel wat ouders in paniek nadat migranten die in het plaatsje worden gehuisvest, ervan werden beschuldigd minderjarige meisjes lastig te hebben gevallen. Daarnaast zouden ze ook beelden maken de lessen lichamelijke opvoeding. Dat melden verschillende ouders in de lokale krant Wigan Today.

In Wigan wordt al geruime tijd opvang voorzien voor illegale migranten. Ze worden in een plaatselijk “Brittannia Hotel” ondergebracht. Eerder deze week kwam aan het licht dat heel wat mannelijke migranten voor overlast zorgen in het centrum van de stad. Naar verluidt hangen ze vaak rond bij de schoolpoorten en vallen ze daar jonge -minderjarige- meisjes lastig. Volgens sommige ouders filmen de migranten tevens de lessen lichamelijke opvoeding, wanneer er meisjes deelnemen. Sommigen proberen dan weer hun slachtoffers te isoleren na schooltijd.

Bij één voorval werd een minderjarig meisje door 10 mannen ingesloten, geïntimideerd en gefilmd. Een man kon tussen de groep en het meisje komen en haar veilig naar huis begeleiden. De lokale politie werd ingelicht en het meisje kon 5 daders identificeren. De ordediensten wordt nu ingezet om na de schooluren bij de schoolpoort een oogje in het zeil te houden. “De aanwezigheid van de politie is wel enige geruststelling. Maar mijn dochters worden meegenomen naar school en terug naar huis. Ze gaan nergens anders te voet heen op dit moment. Ik voelt dat het niet veilig is.”, zo reageert een moeder.

Mentale impact bij kinderen

Heel wat ouders zijn niet te spreken over de aanpak van de overlast. Daarboven kaarten ze het mentaal welzijn van hun kinderen aan. Velen vinden het niet kunnen dat hun kinderen al maanden binnen moesten zitten door de algemene lockdown en nu nog steeds niet veilig buiten kunnen vertoeven. De problematiek en overlast veroorzaakt door de migranten zorgt ervoor dat de afgelopen periode nog zwaarder weegt op de mentale gezondheid van de kinderen, zo stellen heel wat ouders. “Onze dochters hebben al de hele zomervakantie binnen doorgebracht, vanwege de rondhangende mannen. Eerder dit jaar mochten ze ook al niet vrij bewegen vanwege de pandemie.”, zo sneert een moeder.

Nauwe samenwerking

Het lokaal bestuur reageert gelaten op de gebeurtenissen. Zo verklaren ze dat ze nauwer zullen samenwerken met de politiediensten uit de grootstad van Manchester zodat de zorgen “op de meest geschikte manier kunnen worden aangepakt“. Daarnaast zal er ook ingezet worden op “ondersteuning van de asielzoekers“.

Wigan onderhoudt naar eigen zeggen ‘nauwe contacten’ met het ministerie van Binnenlandse Zaken en met de keten die het hotel uitbaat waarin de migranten onderdak krijgen. De Britse minister van Binnenlandse Zaken reageerde voorlopig nog niet op de aangehaalde voorvallen van overlast.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

9 gedachten over “Groot-Brittannië: ‘hotelmigranten’ vallen minderjarige meisjes lastig en filmen sportlessen door schoolhekken”

  1. Met ondersteuning van de asielzoekers bedoelen ze politie die ongeruste ouders uit de buurt houd, zodat kinderen kunnen blijven getraumatiseerd worden? Maar geen nood, ze herkennen nu genderqueens en de duizenden geslachten, telt dat ook niet voor niets???

  2. Kunnen ze daar gvrd dan geen burgermilitie op poten zetten en deze ‘nieuwkomers’ even de wetten van hun gastland laten uit(kloppen) leggen. Als we het recht niet in eigen handen gaan nemen gebeurt er niks. De macht aan het volk, wie er niet in meegaat, terug naar land van herkomst.

  3. Het leven van enkele minderjarige meisjes voorgoed verminken is aannemelijke collaterale schade bij onze menslievende goedheid voor immigranten die toch ook recht hebben op een vrouw/kind buiten alle andere voordelen waar autochtonen soms mogen achter fluiten…
    Dat roept om drastisch ingrijpen, waar we ook zullen achter mogen fluiten.

  4. Ondersteuning van de asiel zoekers ? die woorden zeggen toch genoeg !! Die Engelse meisjes zijn niet belangrijk , hopelijk zijn de inwoners van die stad alert bij de volgende verkiezingen en smijten ze dat soort politici buiten !!

Plaats een reactie

Delen