Tom Van Grieken & Gwendolyn Rutten (Photonews)

Tom Van Grieken & Gwendolyn Rutten (Photonews)

Uncategorized

Gwendolyn Rutten: “Van Grieken heeft een klein pietje”

Pieter Van Berkel

Volgens voormalig Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een “klein pietje”. Ze reageert daarmee op de heibel die ontstond over een TikTok-filmpje waarin Van Grieken zegt “de rekening” te zullen “presenteren aan linkse leerkrachten”.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zorgde woensdag voor ophef met een TikTok-filmpje waarin hij zei dat hij zelf een hekel had aan 1 september. “Dat werd nog in de hand gewerkt door een hoop linkse leerkrachten en proffen die hun multiculturele onzin te pas en te onpas in hun lessen proberen te verwerken”, zei Van Grieken. “Toch hoop ik dat jullie de moed vinden om er het beste van te maken. In 2024 gaan we wel de rekening presenteren aan de linkse leerkrachten.”

Politici van alle partijkleuren struikelden over elkaar om hun ongenoegen wereldkundig te maken. Ook voormalig Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten deed haar duit in het zakje. “Hoe zielig kan je zijn? Voel je je stoer? Ben je trots op jezelf?”, vraagt Rutten op Twitter. “Kappen op leerkrachten (en vervolgens aandacht krijgen). Klein pietje. Mijn gedacht.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

51 gedachten over “Gwendolyn Rutten: “Van Grieken heeft een klein pietje””

  1. De Croo wilde een pornosterretje en waar we niets over lezen in de links liberale regimepers zijn (groot) pietje laten zien????Van Grieken heeft overschot van gelijk door te zeggen dat de meeste leerkrachten links en groen zijn.Dat weet zelfs het kleinste kind.

  2. We kunnen het misschien nog eens over open vld chouchou Sihame El Kaoukibi of Karel Pinxten of Geert Versnick hebben.
    Hierover geen woord in de pers meer te vinden he Mevrouw Rutten.

  3. hoe weet gwenny dat,dat zij dat van kareld de klucht weet is algemeen bekend maar van TvG,dat wist ik niet.Dat gwenny daar niet vies van is/was is bekend,maar TvG nemen,dat is pas een overwinning voor Tom.De politieke voorkeur voor iedere leerkracht is persoonlijk,idem voor de leden van een vakbond.

  4. Van Grieken heeft nochtans gelijk. Ik ben zelf leerkracht én rechts, maar ik kan niet voor mijn mening uitkomen, als ik mijn politieke mening zou uiten, heb ik binnen de 24 uur mijn C4.

  5. Dat Tom Van Grieken gelijk heeft is een open deur intrappen.
    Ik herinner me toen onze zoon destijds op schoolbezoek ging naar het Fort van Breendonk dat daar werd gezegd dat Vlaams Blok de nieuwe nazi’s waren.
    Deze, en andere woke en linkse idioterie is nog dagelijkse kost in de scholen.
    Ik hoor wat onze oudste kleindochter (17) verteld. 🙁

  6. De job van leerkrachten en professoren is te “onderwijzen” en niet te “indoctrineren”, wat ook hun politieke overtuiging moge zijn. Hier mogen sancties tegenover staan, zeker in het middelbaar onderwijs. Er wordt al genoeg gehersenspoeld.

  7. De ‘verwoking’ van het onderwijs in Amerika en van langsom meer ook bij ons, is een miskend probleem dat absoluut gebagatelliseerd wordt door de linkse media en te weinig aan bod komt in de media in het algemeen. Nochtans zijn CRT (Critical Race Theory) en Woke geen onschuldige stromingen, maar in se racistisch gedachtengoed dat ook hier in Europa als antiracistisch verkocht wordt. Niet alleen extreemrechts kaart dit probleem aan, ook mensen als Aboe Jahjah, JM Dedecker en Maarten Boudry hebben er al meermaals op gewezen. De weg naar de hel van Woke en CRT wordt geplaveid door overdreven politieke correctheid, zoals alle goede voornemens.

  8. Ik verschiet er niet van dat zijn pietje bij haar zou “klein” blijven, de mijne zou bij haar ook in “ter plaatse rust” blijven en haar geen “geef acht !” waardig achten, zeker weten !

  9. Heeft Gwendolyn Rutten het pietje van Van Grieken dan gezien? Nee toch? De (V)LD is de V in hun naam niet meer waardig. Eigenlijk nooit geweest. Ze zijn voor herfederaliseren omdat ze hopen daarmee te kunnen blijven bestaan binnen een België. Nu springen ze op de linkse ‘woke’ trein in de hoop zich daarmee populair te maken. De naam BLD, Belgische Linkse Democraten, zou beter bij hen passen. Hopelijk zakken ze in 2024 nog verder weg.

  10. Rutten voelt zich blijkbaar geviseerd door de opmerking van Van Grieken over de brainwashing door linkse leerkrachten. Het onderwijs heeft inderdaad geen boodschap aan het kweken van anti Vlaamse gevoelens en het inpompen van multiculturele onzin. Weg ermee! Ook Rutten loopt over van linkse flauwe kul en multiculturele onzin. Ach ja, uit de mond van een dom wijf kan je moeilijk verstandige praat verwachten.

  11. Rechts wordt al 30 jaar monddood gemaakt dmv het cordon,terwijl een linkse minderheid zich intussen strategisch heeft kunnen positioneren op postjes van waaruit zij de maatschappij kunnen indoctrineren en domineren : scholen,universiteiten,gerecht en pers.Terwijl linksen intussen hun ‘woke’ standpunten rondbrullen in naam van tolerantie en de democratie ,zijn ze zelf zó intolerant voor AUTOCHTONE andersdenkenden,dat ze clownsschoenen nodig hebben om hun lange tenen onder te stoppen.
    Een minderheid die de meerderheid onder de knoet mag houden,is blijkbaar alleen toegestaan in zogenaamde democratieën,terwijl intussen andere landen geboycot worden die hetzelfde systeem toepassen,die gijzelen zogenaamd hun bevolking….

  12. Door wat en wie gwendoline al in haar doos heeft laten zitten is zelfs reuzedildo van pakweg 30cm en 15cm omtrek nog te klein. Mijn gedacht… maar ja zo een lelijk wijf kan niet anders dan haar vieze vette doos gebruiken om aan de macht te komen want met hersenen alleen red ze het niet.

  13. Ja zeg. Rekening presenteren. Tom beperk u tot wat er werkelijk toe doet. Bewijs dat linkse indoctrinatie in het onderwijs aanwezig is. Zo moeilijk is het niet. Het zit zelfs in de eindtermen. Wat is de meerwaarde van het onderrichten van seksuele aberraties? Uiteraard mag iedereen zichzelf zijn. Maar het laten uitschijnen dat je homo of lesbisch moet zijn om maatschappelijk aanvaard te worden is een stap te ver. En dat is wat vandaag gebeurt. Hetero zijn is tegenwoordig de aberratie. Dat is wat er nu geleerd wordt. Wat is de meerwaarde van het voorstellen van aberraties van het gewone gezin dat bestaat uit een vader en een moeder? Het linkse adagio dat het traditionele gezin afgedaan heeft en niet meer normaal is en de facto moet bestaan uit een moeder en een moeder en andere varianten, is ronduit de traditionele pijlers uit de maatschappij onderuit halen. Een pijler die in de vele culturen, die ons land telt, nog in ere worden gehouden. Alleen mag de autochtone bevolking daar niet mee aan doen. Ik kan er best wel mee leven dat mensen er andere familienormen er op na houden, maar dit nu presenteren als het nieuwe normaal en na te streven doel, lijkt me een brug te ver. Orban heeft in mijn ogen gelijk. De slinger is te ver door geslagen.

  14. Ze vergelijkt TVG’s pietje waarschijnlijk met haar eigen poep. Maar dan is zelfs de koffer van mijn wagen eerder bescheiden.

    Dat ze die vergelijking maakt is niet zo verrassend. Want het staat in de sterren geschreven dat dit pietje en die poep mekaar gaan tegenkomen in 2024…

  15. 100 procent gelijk tom. Linkse indoctrinatie hoort niet thuis in het klaslokaal…. Dat de n-va even erg is al de andere poco partijen dat is een open deur intrappen. Ze subsidiëren zelf de eindeloze jungle van uiterst linkse clubjes.

  16. Akkoord maar dan moeten de linkse leerkrachten inderdaad hun teut houden en kinderen niet mee naar Groen-marsen sleuren of woke-onzin verkondigen. Mijn bezwaar, en dat van TVG blijkbaar ook, is dat er met twee maten en twee gewichten wordt gemeten.

  17. Heel die Tiktok bijdrage is gewoon, maar die laatste zin was niet slim. Als je leraren wil buitensmijten of minstens de nieuwe GeDaPo erop afsturen, maar je kan het (nog) niet, zou ik dat niet op voorhand zeggen. Ik zou dat rustig in alle stilte voor bereiden, als voorwaarde tot regeringsdeelname of gedoogsteun. Bijvoorbeeld door een aangepast reglement op de scholen, het hoeft zelfs geen wet te zijn, een ministeriëel besluit volstaat voorlopig. Want dat gaat heel rap in de eerste weken van een nieuwe regering, hebben we gemerkt voor andere zaken, nietwaar.

    Tenzij TVG zeker wil zijn dat hij knus in de oppositie kan blijven en zijn handen niet moet vuilmaken aan echte politiek. Dan was het zeer slim.

Plaats een reactie

Delen