(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

IS-aanhanger steekt zes mensen neer in Nieuw-Zeeland

Pieter Van Berkel

Bij een terreuraanslag op een supermarkt in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland zijn zes gewonden gevallen. De dader, die de Islamitische Staat aanhing, werd doodgeschoten.

De dader drong vrijdagmiddag een supermarkt in West-Auckland binnen en stak zes mensen neer. De slachtoffers liggen momenteel in het ziekenhuis. De terrorist had de Sri Lankaanse nationaliteit, kwam in 2011 aan in Nieuw-Zeeland en werd sinds 2016 opgevolgd door de veiligheidsdiensten.

Volgens de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern was de dader geïnspireerd door Islamitische Staat en ging het om een ‘lone wolf’-aanval. “Wat vandaag is gebeurd, was verachtelijk. Het was haatdragend, het was verkeerd, het werd uitgevoerd door een individu, niet door een geloof, niet door een cultuur, niet door een etniciteit, maar door een individueel persoon die in de greep was van een ideologie die hier door niemand of geen enkele gemeenschap wordt gesteund”, vindt Ardern.

“Toen hij de supermarkt binnenging, werd hij in de gaten gehouden en gevolgd”, zegt Ardern nog. “De politie was bij hem op het moment dat dit gebeurde, dat niveau van toezicht werd verstrekt vanwege zorgen die we hadden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “IS-aanhanger steekt zes mensen neer in Nieuw-Zeeland”

  1. Ja en wat hebben ze met die Afghaan gedaan die in het asielcentrum in de Kasteelstraat in Sint-Niklaas zijn matras in brand stak ? Politie, brandweer, enz. allemaal aanwezig om dit “brandje” te blussen. Wie zal dat betalen, die Afghaan zeker niet, dat zullen wij zijn met belastingen en sociale bijdragen. Voor mij mogen ze die ondankbare asielzoeker met een parachute boven zijn moederland droppen. Vivaldi de afrekening volgt nog.

  2. Jawadde: “…ik de greep van een ideologie die hier door niemand of geen enkele gemeenschap wordt gesteund”. Mevrouw heeft blijkbaar nog nooit gehoord van de goedkeurings-/applausberichten op dergelijke acties die op internet e.a. de ronde doen…Hoe diep kan je je kop in t zand steken? Hoe lang gaat men ook aan de andere kant van de wereldbol dergelijke onzin blijven slakken?

  3. Dat ik daar nog niet op gekomen ben. Ongewenste asielzoekers met parachutes boven hun land van herkomst droppen zonder enige grens te moeten overschrijden. Goedkoop en doeltreffend.

Plaats een reactie

Delen