Sander Loones (N-VA): “De begroting van Alexander De Croo is een totale ramp”

De begroting van De Croo is een totale ramp, vindt N-VA-Kamerlid Sander Loones. Eigen redactie

Cultuuroorlog

Jurylid ‘K2 zoekt K3’ hoopt dat transgender kandidaat kinderen kan inspireren

Simon Segers

In het programma ‘K2 zoekt K3’ op VTM wordt gezocht naar een opvolger voor Klaasje Meijer, aangezien zij de groep eind dit jaar verlaat. De Nederlandse transgender Emma nam deel aan de audities.

Studio 100 communiceerde duidelijk dat niet alleen meisjes zich kandidaat mochten stellen voor K2 zoekt K3, hoewel alle leden van de groep tot nu toe vrouwen zijn geweest. Bij de ruim 22.000 inschrijvingen zitten ook vele mannen en non-binaire personen.

Na haar auditie vertelde kandidaat Emma wat meer over zichzelf. “Ik ben niet geboren als Emma, maar als Geert. Vroeger als jongetje werd ik heel erg gepest. Na schooltijd ging ik naar men kamer en trok ik een jurkje aan en kon ik mezelf zijn.” Jurylid Samantha Steenwijk reageerde dat ze hoopt dat Emma een inspiratiebron kan zijn voor veel kinderen die naar het programma kijken. De kandidate werd geselecteerd voor de volgende ronde.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

42 gedachten over “Jurylid ‘K2 zoekt K3’ hoopt dat transgender kandidaat kinderen kan inspireren”

  1. Gelukkig niet rechtstreeks gekeken, maar wel via een hypermoderne? krant de prestaties? van sommige m en x kunnen bekijken.
    Kreeg direct een flashback naar twee ouwe krakers.
    De freakshow van P.T. Verhulst/Gertje Barnum op zoek naar een nieuwe vrouw met de baard. Een LGBTQI+ baard in dit geval.
    De Muppetshow met Gordon en Ingeborg in de rol van Statler en Waldorf.
    Het is eerder K2 zoekt Kr Kr Kraak.

  2. Ik ben geboren als Hugo en werd niet gepest.Indien er op het college waar ik school liep al eens een ettertje/pester rondliep dan werd er een robbertje gevochten wat soms in wat schaafwonden/blauw oog en een strafstudie resulteerde op zaterdag.Ik koos ervoor om NIET als Hugette door het leven te gaan!
    Ik ben er steevast van overtuigd dat ik de juiste beslissing nam?!

  3. Mensen met identiteitsproblemen vind ik absoluut niet inspirerend voor kinderen zeker omdat de leden van K3 een voorbeeld vormen voor hun fans. Het zal je zoontje maar wezen als hij afkomt dat hij meisjeskleren wil zoals XXXje van K3.

  4. Als Geert Emma wil worden is dit zijn zaak, maar dit soort gedrag moet niet gestimuleerd worden door een kinderprogramma. Wat als er opeens tientallen kinderen eens ze tiener worden willen veranderen van geslacht? Omdat na tot de jaren van verstand gekomen te zijn, terug te willen naar hoe ze geboren werden? Allemaal na de stimulatie van Gert en K2 1/2? Het gaat hier over nog geen 1% van de bevolking, moeten die echt zoveel aandacht krijgen en als popsterren opgevoerd worden?

  5. Oei ik ben niet “binair” en wens het ook nooit te worden. Riskeer ik nu een dagvaarding op grond van vermeende “Discriminatoire, racistische, fascistische, neo-Nazi ideologie” ?

  6. Kan dat ophouden? Transgenders hebben altijd bestaan, maar werden ook altijd bezien voor wat ze zijn: uitzonderingen en NIET de regel. En zo hoort het. Ook homofielen die kinderen adopteren begaan een essentiële fout (al weten ze dat niet zelf): “gender” heeft een biologische component en een psychologische dimensie, die mede door de sociologie wordt bepaald. Als biologie en de sociale beeldvorming niet overeenstemmen, heb je het genderprobleem. Die overeenstemming is lastig over te brengen in een homofiel gezin. Je krijgt moeilijke identificaties. Je maakt het kinderen moeilijk, omdat je zélf problemen hebt. Je moet ( zo heb ik altijd geleerd) zoveel mogelijk problemen voorkomen en ze niet uitlokken, zoals de “manager” van K3 schijnt de willen doen.
    Voor het overige heb ik geen kwaad woord te vertellen over homofilie zelf, wel over het politiek en ideologisch misbruiken ervan en daarbij zijn homofielen zelf het slachtoffer.

  7. Sorry mensen ik ben compleet voor! Moet kunnen!! Ik stel zelfs voor dat ze dienen hond ook buiten smijten en vervangen door een half hond half kat beest! Kan inspirerend werken op honden en katten misschien .Hun burgemeester is toch ook zo? In het echt is hij CD&V burgemeester dus noch het een noch het ander of enerzijds anderzijds !Zeg heeft er al een één van jullie de toiletten van Plopsa De Panne bezocht? Nee? Wel dan zul zien terwijl je staat te plassen en niet naar beneden staat te loeren dat de corona instructies eerst in het vet gedrukt staan in het Frans en dan licht cursief gedrukt in het Nederlands! Voila zo verwelkomd Gert en Co de Vlamingen in De Panne! Of liever Gert en Hans in panne! Ik vraag mij af of Bart De Wever ook eens gaan plassen is tijdens de NVA familiedag bij Gert en Co!

  8. Dus je hebt altijd geleerd jezelf en je eigen waarden te onderdrukken? Lijkt me een zeer gelukkige jeugd en verder leven zo… Waarom hou je je mening nu dan niet voor jezelf? Je veroorzaakt er ook problemen mee nu…

  9. Ho, maar als “Emma” het zich nu eens later zou beklagen en terug “Geert” zou willen worden om het comfort te kunnen genieten om tegen een boom te kunnen wateren i.p.v. te riskeren om die biologische behoefte noodgedwongen al hurkend in netels of distels te moeten vervullen, wat dan ?

  10. Gender dysforia is geen “normaal” iets, gender dysforia mag niet genormalizeerd worden, wat kan er nu positief uit voortkomen van het normaliseren van een stoornis?
    En dit dan nog proberen kinderen te laten ‘inspireren’, dit is indoctrinatie en niks anders, allemaal omdat de lgbtq community elke dag in de spotlight wil staan, egoïstische abominaties der natuur

  11. Sorry Liesbeth, dit gaat verder dan het bekeren van een gender, u bent namelijk de idioot als u de ernst hier niet van inziet.
    Een kind heeft nog geen dilemma’s rond deze topic, omdat hun persoonlijkheid nog gevormd moet worden door ervaringen, als men dingen zoals gender dysforia gaat promoten naar kinderen, dan gaan zij daar ongetwijfeld ook aan denken, en gemanipuleerd door worden.
    Ik zeg niet dat dit bewust gedaan wordt, maar mensen zijn zo egoistisch tegenwoordig, vooral als het komt om hen geaardheid of “gender” dat het hen niet uitmaakt welke schade ze in hun wake achterlaten. Wake the fuck up please, the world is stuck on stupid.

Plaats een reactie

Delen