Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit). Photo News

Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit). Photo News

Uncategorized

Minister Vandenbroucke houdt vast aan mondmaskerplicht

Wijnand Meeus

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) vindt het nog veel te vroeg om de mondmaskerplicht te schrappen. Dat zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Bart De Wever (N-VA), Egbert Lachaert (Open Vld) en Joachim Coens (CD&V) lieten voordien wel al weten dat ze geen groot voorstander meer waren van de regel.

Het is niet goed dat die maatregel nu al in vraag wordt gesteld”, klinkt het bij de minister van Volksgezondheid. “We zien een vrij sterke stijging van het aantal mensen met Covid-19 dat opgenomen wordt op de diensten intensieve zorg.” Volgens hem is er een duidelijke oplossing om die ziekenhuizen te ontlasten. “We moeten meer mensen vaccineren én zorgen dat het virus minder rondgaat. Dat kan onder meer door het dragen van een mondmasker. Het is niet goed dat die maatregel nu al in vraag wordt gesteld. Voorzichtigheid is aangewezen.”

N-VA-voorzitter Bart De Wever pleitte afgelopen weekend voor het afschaffen van de mondmaskers. “Ik heb het gevoel dat we het achter ons kunnen laten”, zei hij. “We kunnen nog wel voorzichtig zijn en hygiënische maatregelen nemen, zoals bij de griep. Iedereen mág ook een mondmasker dragen. Maar dat nog verplichten aan iedereen, moeten we achter ons kunnen laten. We gaan in Vlaanderen naar een record in vaccinatiegraad. We worden nu eigenlijk gegijzeld door coronamaatregelen waar geen draagvlak meer voor is.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

17 gedachten over “Minister Vandenbroucke houdt vast aan mondmaskerplicht”

  1. Dan mag meneer van den Broucke mijn mondmaskers ook trug betalen! Ik heb al meer dan 250€ aan maskers uitgegeven tijdens de crisis. Bij een vaccinatie graad van 70% gingen we al onze vrijheden trug krijgen… we zitten in Vlaanderen al op 76,5% stop de dictatuur!

  2. In onze tricolore “democrazy” werd dit heerschap niet gemandateerd per democratische verkiezing door de Belastingbetalende Burgers want hij prijkte om geen enkele lijst. Net zoals destijds de eerste keer voor zowel Kris Peeters, gelanceerd vanuit UNIZO en als eveneens voor Philippe Muyters , gepistoneerd vanuit VOKA. Dat kan allemaal in een als vermeende “democratie”(sic) gecamoufleerde tricolore Lobbycratie. “Mundus vult decipi, ergo decipiatur” was als geldig sinds de tijd der Romeinen net als “Nihil novi sub sole” zo ook nog dagelijks blijkt.

  3. Het mondmasker gebruik lijkt eerder een klucht geworden. Nederland heeft mondmaskers zowat geschrapt en heeft betere cijfers dan België. Laat ons hier mondmaskerplicht enkel beperken tot bijvoorbeeld ziekenhuizen, het federale parlement en bepaalde wijken in Luik en het Brussels gewest + Vilvoorde. Daar waar de grootste risico’s zijn.

  4. In het begin van de coronaperiode waren er nog tal van FVdBroucke-believers maar kijk, na amper 1 jaar is Frank volledig back.1. fr. willen geen ingangsexamens (tand)arts invoeren, ik geef ze gewoon RIZIV-nummers. 2.Vaccinatie voor zorgpersoneel, moet ik nog eens over nadenken. 3. Niet gevaccineerden Brux/Wallo naar Vl. op IC. Antwerpen moet niet van zijn tak maken want heeft ook nog niet-gevaccineerden (op radio1) 4. Alles is gratis pensioenplannen, geen commentaar van pensioenspecialist FVdB. 5. 500000 zieken ? We gaan 60 ambtenaren aannemen om ze naar de juiste instantie te leiden. 8500 per ambtenaar ? Evenwel mik ik maar op een 50000 terugkeerders volgens dokter VdB (de rest is ziek). Samenvatting: Frank is volledig terug: 1. ik heb veel ideetjes 2. ik los niks op 3. Vl. betaalt. Hopelijk wordt FVdB voor een tweede maal afgeserveerd, hopelijk samen met Vooruit. Krijg van zo’n geleerde prof les ?

  5. Minister Vandenbroucke, van orgine trotskist , wil dus zoals het communisten past zijn wil doordrijven en de mondmaskerplicht behouden, welnu mijnheer de hoogleraar Economie ik wist niet dat U nu ook een specialist in de geneeskunde bent, want ik heb het moeilijk met ademen met een mondmasker op, ik heb nochtans nooit gerookt , maar mijn huisarts zei dat er zo veel mensen zijn . maar ja uw wil is wet in deze regering.

  6. Dat is het ‘m juist, het gaat niet meer om hoeveel er ingeënt zijn…, het gaat om pure macht en controle; een regelrechte onderdrukking van het eigen volk.
    Figuren als Frank hebben al lang hun ziel verkocht, als ze maar iets voor het zeggen kunnen hebben (en er geld mee kunnen scheppen)!
    Ik weet niet wanneer de vele makke en zwakkere Vlamingen (en Belgen in het algemeen) deze oplichting een keer gaan beginnen inzien voor het wat het is, het gaat wellicht nog lang duren! Te geïndoctrineerd en te veel geobsedeerd met zichzelf (social media ) en onbenullige materiële zaken…

  7. Het viel weer op dat bij de receptie van Voka na het debat van partijvoorzitters de elite zonder masker rondliep, terwijl de kelners maskerplicht hadden. Belachelijker kan niet. Maar typisch gedrag van de huidige autocratie.

  8. De overheid… misschien kan kameraad Vandenbroucke uitleggen hoe het mogelijk is dat er sinds vorige week vrijdag geen mondmasker plicht meer is in de druk bezochte grote loketten zaal van het Hasseltse stadhuis (’t Scheep). Terwijl in de rest van de stad in winkels, horeca gelegenheden etc. de plicht wel geldt. Everybody is equal but public servants are more equal.

  9. Bij een eventuele te overwegen poging tot smeergeld , cadeau van Tante Agusta, te verbranden zouden er immers eventueel giftige dampen kunnen ontsnappen en dus lijkt een mondmasker een goed idee

Plaats een reactie

Delen