Gilles Verstraeten (N-VA). Foto Photonews

Ook oppositielid Gilles Verstraeten (N-VA) is tevreden met het akkoord

Uncategorized

N-VA verbolgen over onduidelijkheid bij Brusselse regering over Covid Safe Ticket

Wijnand Meeus

N-VA Brussel is niet te spreken over de het overschrijden van de eigen deadline van de Brusselse regering op 1 oktober voor het gebruik van het Covid Safe Ticket. Het samenwerkingsakkoord dat de invoering moet mogelijk maken wordt dinsdagmiddag in de commissie  besproken, maar de Brusselse ordonnantie laat op zich wachten. “Dit is de zoveelste episode in de ondraaglijke lichtheid van de regering-Vervoort in deze crisis”, reageert Brussels parlementslid Gilles Verstraeten (N-VA).

“Minister-president Vervoort en gezondheidsminister Alain Maron blijven vaak afwezig, grijpen keer op keer te laat in, ontkennen eerste de feiten en hollen er later achteraan”, klinkt het bij Verstraete. “Minister Elke Van Den Brandt die óók bevoegd is voor gezondheidszorg in de Brusselse regering toont zich dan weer helemaal niet. Van een effectief crisisbeheer is gewoonweg geen sprake.”

N-VA zegt nog altijd kritisch te blijven voor de invoering van het Covid Safe Ticket. “Het parlement heeft nog steeds geen finale tekst, het blijft onduidelijkheid troef, flou artistique. Niet alleen voor ons, maar vooral voor de mensen die het straks moeten toepassen. De Horeca, dancings en nachtclubs, maar evenzeer instellingen in de zorg moet tijd hebben om zich voor te bereiden, moeten weten waar ze aan toe zijn.Het kan niet door de beugel dat de Brusselse regering door haar eigen traagheid de getroffen sectoren opnieuw van vandaag op morgen voor voldongen feiten zal stellen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen