Nigel Farage - Afbeelding: Shutterstock

Nigel Farage - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Nigel Farage: “Aanpak van illegale migratie richting Groot-Brittannië is een nationale vernedering”

Niels Geerinck

Brexit-pionier en migratie-kritisch publicist Nigel Farage was te gast bij The Telegraph. In het interview sprak Farage over de illegale migranten die massaal richting Groot-Brittannië trekken. Volgens hem is de huidige aanpak van migratiecrisis door de regering van Boris Johnson “een regelrechte nationale vernedering”.

In het interview reageert Farage op de aanpak van de migratiecrisis door de regering onder leiding van Boris Johnson. Hij noemt de gefaalde aanpak een “regelrechte nationale vernedering” en wijst daarnaast ook op de steeds verder toenemende paniek bij de autochtone gemeenschappen die woonachtig zijn aan de Britse kust. “Hoe zou jij je voelen, als je met pensioen gaat en aan de kust van Kent in een bungalow woont. Terwijl er tegenover je 80 jonge mannen op het strand landen en verdwijnen?”, zo richt Farage zich tot de interviewer. “Er heerst erg veel woede en angst over dit soort taferelen bij de inwoners van Kent. Daarbij komt ook nog eens verbazing over de erg uiteenlopende nationaliteiten die mensen opmerken bij de landingen.”, zo voegt hij toe.

Volgens Farage betreft het vooral illegale migranten uit Afrika die de oversteek maken. “Het is uit de hand gelopen, Border Force heeft de controle hierover volledig verloren en ze weten het en ze geven het toe. Ik zei maanden geleden dat het dit jaar minstens 20.000 zouden zijn. Als het weer goed blijft, zijn het er minstens 30.000 en 50.000 volgend jaar. Dit loopt uit de hand.”, aldus Farage.

“Niemand teruggestuurd”

Farage merkt tijdens het interview op dat er nog niemand werd teruggestuurd en dat de regering van Johnson het ook niet wil proberen omdat er dan meteen een rechtszaak door een “rijkelijk gefinancierde NGO” op poten zal worden gezet. “We hebben nog niemand teruggestuurd. En dat zal ook niet gebeuren. Want zodra we iemand willen uitwijzen, start een rijkelijk gefinancierde NGO een rechtszaak op basis van een artikel uit het Verdrag van de rechten van de mens. Of proberen ze Britse wetten om te buigen naar het EVRM.”, zo zegt hij.

Tevens wijst hij op de impact van de crisis in Afghanistan. “Ik zie het al gebeuren dat iedereen die in de komende 6 weken hier toekomen, al hun identiteitspapieren zullen vernietigd hebben en beweren dat ze uit Afghanistan komen.”, zo merkt hij op.

“We bevinden ons in een Australisch model”

Volgens de ex-UKIP politicus bevindt Groot-Brittannië zich tegenwoordig meer en meer in een Australisch model. Zo trekt Farage de parallellen tussen de twee eilandnaties. “Tony Abbott (voormalig premier van Australië, nvdr) ging door een gelijkaardige crisis. Hij deed eerst off-shore opvang maar kreeg hiervoor uitspattingen te verduren omtrent de mensenrechten en leefomstandigheden. Vervolgens begon hij met het terugslepen van de boten. Pas toen hielden ze op met komen.”

“Terugslepen naar Calais”

Farage is van mening dat ook Groot-Brittannië deze stap moet zetten, als het de strijd tegen illegale migratie serieus wil aanbinden. Het is niet de eerste keer dat hij uitlatingen doet over het terugslepen van boten vol illegale migranten naar de haven van het Franse Calais.

Volgens hem zijn er genoeg aanwijzingen dat de Franse kustwacht de boten tot in Britse wateren sleept, op orders van bovenaf. Hij ziet het als een politiek drukkingsmiddel dat gebruikt wordt door Frankrijk als “vergelding” voor de Brexit.

“Als we de boten terugslepen naar de haven van Calais, zullen de Fransen binnen de twee dagen aan de onderhandelingstafel zitten. We moeten stoppen met ze geld te geven. We hebben al zo’n 130 miljoen gegeven, nog een bedrag van 35 miljoen staat klaar. Het terugslepen van boten is de enige uitweg. Momenteel kan je evengoed op de kliffen van Dover schrijven dat iedereen welkom is. De huidige aanpak is een nationale vernedering voor Groot-Brittannië dat koos voor de Brexit.”, zo sluit hij af.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

4 gedachten over “Nigel Farage: “Aanpak van illegale migratie richting Groot-Brittannië is een nationale vernedering””

  1. Nigel Farage is geniaal, herinner de machtige stand up “conference” over een Belgisch politicus die door Merkel en Sarkozy werd gepistoneerd (ONverkozen) omdat hij door zijn totaal gebrek aan charisma hen beiden onmogelijk in de schaduw zou kunnen stellen hebben.

Plaats een reactie

Delen