Wordt u de valentijnsdate van Conner Rousseau?

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Uncategorized

Open Vld-voorzitter Lachaert: “Federale regering moet op zoek naar 2 tot 3 miljard”

Anton Schelfaut

Volgens Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert moet de federale regering bij de begrotingsonderhandelingen op zoek naar 2 tot 3 miljard euro. Dat verklaarde hij zondagmiddag bij VTM Nieuws. Lachaert maakt zich sterk dat een compromis binnen de regering mogelijk is, al roept hij de PS wel op om “niet elke dag ideeën te lanceren die niet betaalbaar zijn”.

Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) had eerder al een begrotingsinspanning van 3 miljard euro vooropgesteld, waarop PS-voorzitter Paul Magnette 1 miljard als doelstelling stelde. “Het is logisch dat de twee families botsen: de socialisten willen geld uitgeven, de liberalen willen ervoor zorgen dat het geld verdiend wordt”, onderstreept Lachaert.

De Open Vld-voorzitter is hoopvol dat er een compromis bereikt zal worden. Hij beroept zich op het regeerakkoord, waarin staat dat er geen nieuwe belastingen komen, de werkzaamheidsgraad naar 80 procent moet en het begrotingstekort naar 3 procent moet evolueren.

Voorts vindt Lachaert een federaal fonds voor de wederopbouw na de overstromingen geen goed idee. “We willen Wallonië helpen, maar binnen de regels”, besluit de liberaal. Hij wees op de btw-verlaging voor de heropbouw en garanties op leningen, maar “600 miljoen is niet eerlijk voor Vlaanderen”.  

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Open Vld-voorzitter Lachaert: “Federale regering moet op zoek naar 2 tot 3 miljard””

  1. 10 miljoen bij Kouwekiwi,
    1,8 miljoen bij Chokri,
    2 miljoen bij Pinxten,
    5 miljoen bij de verlOpen’Vld-mestkever,
    60 miljoen bij Flip van Oversexte-Koeberg,
    7 miljard bij ceux qui refussent de parler le Néerlandais,
    En evenveel bij de volgelingen van een middeleeuwse, platte-aarde-idiotrie/logie.

  2. Lachaert zegt dat het geld “verdiend” wordt door zijn rode regering !!Anders gezegd dat het geld “gestolen” wordt van de burger! De overheid “verdiend” geen geld ze pikt het gewoon…We gaan nog lachen met ons Lachaertje !Deze beide heren Lachaert en De Croo zijn de gevangenen van hun eigen intrige! De één wou absoluut voorzitter worden en de ander absoluut premier en zo geschiede !De ene maakte de andere voorzitter en de andere maakte de ene premier maar daarvoor dienden ze een pakt met de duivel te sluiten en stelselmatig komt die duivel zijn loon opeisen!

  3. Lachaert komt over als een lafaard ! Eerst gaat Kitir meermaals met miljoenen smijten in het buitenland en dan zal de belastingbetaler het mogen ophoesten. Nu de PS nog alles gratis maken zoals die clown uit de Limburg en dan zal de put nog wat dieper worden. Bende Vivaldi hypocrieten.

  4. die blauwe lilliputters zullen er alles aan doen om de Vlamingen te blijven uitpersen.NVA was niet akkoord met Marrakesh en verliet de regering,niet weglopen drugsverslaafde quickie-stickie,maar verlaten,wetens en willens.Jullie zijn te laf om de Vlamingen te steunen,nog liever herfederaliseren.Hopelijk verdwijnen ze onder de kiesdrempel bij de volgende verkiezingen.

  5. eerst toelaten dat het geld door ramen en deuren mag gegooid worden om toch maar de premier te mogen aanleveren en dan plotseling budgettaire ortodoxie prediken ? Hypocriet , onbekwaam en laf .
    Hopelijk trapt geen enkele echte liberaal nog in die val . ( liberaal : frans ” libre ” )

Plaats een reactie

Delen