Adviseur islamofobie Britse overheid ontslagen vanwege steun voor boycot film 'The Lady of Heaven'

Imam Qari Asim. Schermafbeelding: YouTube.

Uncategorized

Pentagon erkent dat dodelijke drone-aanval onschuldige burgers doodde in plaats van terrorist

Carl Deconinck

De chef van het Amerikaans Centraal Commando, generaal Kenneth McKenzie, heeft vrijdag bevestigd dat de drone-aanval door het Amerikaans leger die na de aanslag in Kaboel werd uitgevoerd, enkel onschuldige burgers heeft gedood, waaronder heel wat kinderen. Nochtans beweerde het Pentagon lange tijd anders.

Het was de New York Times die de kat de bel aanbond. Biden had een snelle wraak beloofd na een aanslag die heel wat Afghanen en 13 Amerikaanse militairen had gedood. Het was het grootste verlies aan manschappen op een dag sinds tien jaar voor de VS. Maar die poging om het imago te redden lijkt haastwerk te zijn geworden die uitmondde in een militaire blunder.

In plaats van een terrorist met bommen, bombardeerden de Amerikanen een NGO-medewerker die aan de slag was voor een Amerikaans bedrijf. Hij bracht water en voedsel rond voor arme vrouwen en kinderen. Daarom stierven er ook maar liefst zeven kinderen bij de Amerikaanse aanval. Het Pentagon sprak echter van een succesvolle aanval. De steeds meer omstreden generaal Mark Milley noemde het “gerechtvaardigd”. Het leger beweerde zelfs dat na de drone-aanval er extra explosies waren. Dit zou het bewijs moeten zijn dat de vermeende terrorist bommen vervoerde.

Al snel rezen er hier twijfels rond en de New York Times onderzocht de zaak. Beelden van beveiligingscamera’s en verklaringen van ooggetuigen zorgden ervoor dat het narratief van het Pentagon onhoudbaar werd. Nu moet generaal Kenneth McKenzie toegeven dat de New York Times gelijk heeft. Hij is er nu van overtuigd dat “tot tien burgers, waaronder zeven kinderen, op tragische wijze werden gedood bij die aanval.”

Weinig gevolgen aan drone-aanval

De militaire blunder krijgt opvallend milde kritiek. Men verwacht dat er weinig of geen gevolg aan gegeven zal worden aan de drone-aanval op onschuldige burgers en kinderen. De mainstream media lijken Biden nog steeds met fluwelen handschoenen te behandelen, ondanks meerdere uitschuivers. Conservatieve media sparen echter de kritiek niet. Zo gaf de populaire Tucker Carlson een vernietigend commentaar op de zaak.

Tucker: Biden finally forced to stop lying – YouTube

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

7 gedachten over “Pentagon erkent dat dodelijke drone-aanval onschuldige burgers doodde in plaats van terrorist”

Plaats een reactie

Delen