Mark Rutte (Shutterstock)

Mark Rutte (Shutterstock)

Uncategorized

Premier Rutte “mogelijk doelwit van aanslag of ontvoering”

Pieter Van Berkel

Er zijn signalen dat de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) mogelijk het doelwit is van een aanslag of ontvoering, dat schrijft De Telegraaf. De dreiging zou uit de hoek van de georganiseerd misdaad komen. Rutte krijgt extra beveiliging door speciaal getrainde politie van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging.

Er zouden verschillende ‘spotters’ in de omgeving van de Nederlandse premier gezien zijn. Het gaat om verdachte personen die een link hebben met de zogenaamde ‘Mocromaffia’.

Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie, formeel verantwoordelijk voor het onderzoek naar de dreiging, geeft geen commentaar. Ook de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) wil niet ingaan op de verscherpte beveiliging van Rutte.

“Over veiligheidssituaties en beveiligingsmaatregelen doen we nimmer uitlatingen”, zegt een woordvoerder van de RVD. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid geeft evenmin commentaar.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Premier Rutte “mogelijk doelwit van aanslag of ontvoering””

  1. Ach, Wilders leeft zo al jáááren en daar hebben die flutpolitiekers ook geen medeleven voor. Ik verschiet ervan dat wereldwijd de huidige dictatoriaanse nep-politiekers nog niet eerder’geviseerd’zijn. Langzamerhand worden deze leugenaars wel op hun plaats gezet en terecht.

  2. Als je de debatten volgt, is makkelijk te verstaan waarom… Op GSM spelen en TOTAAL ONRESPECTVOL voor oppositie! Hele regering zelfs die zelfvoldane Kaag is gestopt vanwege het beroven van mensen met een toeslag, maar dit individu klampt zich zo vast aan het behoud van de macht omdat hij maar al te goed beseft dat mensen het beu zijn en er geen kans meer komt. Zoals hele Vlaamse VIVALDI kliek…

  3. De terugkeer van de pretoriaanse garde.
    Tegenwoordig ben je pas Very Important Person als je dreigt neergeschoten te worden of moet onderduiken in een safehouse. Het is statusverhogend om ergens op te dagen met meerdere lijfwachten of agenten van een veiligheidsdienst om je heen.
    Erg sneu voor Pim Fortuyn, Peter R. de Vries of filmmaker Theo van Gogh die op de straatstenen moesten sterven.

Plaats een reactie

Delen