Staatssecretaris van Begroting Eva De Bleeker. Foto Photonews

Staatssecretaris van Begroting Eva De Bleeker. Foto Photonews

Binnenland politiek

Staatssecretaris De Bleeker wil einde van steunmaatregelen

Wijnand Meeus

Staatssecretaris van Begroting, Eva De Bleeker (Open Vld), vindt dat er een einde moet komen aan de coronasteunmaatregelen. Daarnaast zegt ze dat er een extra begrotingsinspanning nodig is van 3 miljard euro.

“De groei is terug en significant, die bedraagt ongeveer 5,7 procent voor 2021 en 3 procent voor 2022”, klinkt het. “Het is daarom naar mijn mening wenselijk om nu een extra inspanning van 0,4 procent te leveren, dus voor een totale inspanning gelijk aan 0,6 procent, of ongeveer 3 miljard euro. Ik weet dat sommige mensen zeggen dat je zonder probleem kunt blijven lenen, aangezien de rentetarieven laag zijn. Maar dat geld zal ooit moeten worden terugbetaald. En de rentetarieven zullen niet altijd laag blijven.”

De Bleeker zegt dat het de toekomstige generaties zullen zijn die de rekening moeten betalen. “Hoe sneller we handelen, hoe effectiever dat zal zijn.” In verband met de coronamaatregelen wil ze dat daar een eind aangemaakt wordt eind september. “Daar wordt nog over gediscussieerd. Voor mij moet je terug naar het normale leven, begrijpen dat groei gunstig kan zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Staatssecretaris De Bleeker wil einde van steunmaatregelen”

  1. Ik ben geneigd mevrouw De Bleeker bij te treden.
    Hoewel de horeca, en niet medische contactberoepen de grootste slachtoffers waren van de (wat mij betreft onzinnige) maatregelen, is het mij bij kortverblijf aan de Vlaamse kust opgevallen dat vele horecazaken al verlof hebben/hadden ingelast.
    Ik gun uiteraard iedereen zijn verlof, laat dat duidelijk zijn.
    Maar het heeft me toch “even” aan het denken gezet. Vooral na deze moeilijke periode.

  2. Akkoord dat ze deze steunmaatregelen gaan stopzetten, maar dat ze dan ook eens stoppen met geld uit te delen aan landen zoals onder meer Afghanistan. Dat geld zal ook ooit moeten terugbetaald worden.

Plaats een reactie

Delen