Alec Baldwin gestileerd (Shutterstock)

Alec Baldwin gestileerd (Shutterstock)

Uncategorized

Acteur Alec Baldwin doodt per ongeluk vrouw op filmset

Pieter Van Berkel

Tijdens de opnames van de film Rust is een vrouw om het leven gekomen. Acteur en producent Alec Baldwin loste per ongeluk een schot met een neppistool.

Het neppistool ging af tijdens het filmen van Rust in Sante Fe, New Mexico. Daarbij werden cameraregisseur Halyna Hutchins en regisseur Joel Souza geraakt. Hutchins werd per helikopter naar het ziekenhuis van de universiteit van New Mexico gebracht, waar ze later overleed. Souza werd per ambulance naar Christus St. Vincent’s Hospital gebracht.

De politie onderzoekt hoe het neppistool, dat werkt met losse flodders, een dodelijke kogel heeft kunnen afvuren. De productie van de film is voorlopig stopgezet. “De veiligheid van onze cast en crew blijft onze hoogste prioriteit”, klinkt het in een verklaring van het productieteam.

Rust is een western waarin Baldwin de rol van Harland Rust speelt, een vogelvrijverklaarde die zijn vervreemde kleinzoon uit de gevangenis in Kansas helpt nadat de 13-jarige is “veroordeeld voor een moord, die per ongeluk werd gepleegd”. De film wordt geregisseerd en geschreven door Souza. Baldwin trad ook op als coproducent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

4 gedachten over “Acteur Alec Baldwin doodt per ongeluk vrouw op filmset”

  1. De man die Trump spottend uitbeelde op de MSM blijkt in de realiteit dus een stukje erger dan zijn voorbeeld.
    Hij schoffeerde eerder al zijn 11-jarige dochter maar behoort tot de club van Biden-Epstein-Weinstein-Pelosi & Clinton…dus anything goes

Plaats een reactie

Delen