(Shutterstock)

(Shutterstock)

Cultuuroorlog

Amerikaanse politie arresteerde vader die wilde getuigen over verkrachting dochter

Carl Deconinck

In Loudoun County, Virginia, liep een inspraakmoment over het beleid van een school helemaal fout toen de politie een vader arresteerde. Intussen blijkt dat de man wilde getuigen over zijn dochter die verkracht zou zijn geweest door een transgender student.

Scott Smith werd gearresteerd tijdens een inspraakmoment toen er een verhit debat bezig was over onder meer transgenderstudenten bezig. Het incident was voor de Amerikaanse minister van Justitie, Merrick Garland, de aanleiding om de FBI op te roepen boze ouders te onderzoeken indien ze protesteerden tegen de ‘critical race theory’. Hij zond daarover een rondzendbrief uit om de scholen in de gaten te houden. Ook de regering Biden sprak van een “imminente dreiging” van ouders. De Amerikaanse regering stelde gewone burgers op die manier gelijk met binnenlandse terroristen.

Volgens traditionele media was er ophef in de school en maakten boze ouders zich druk maakten om het gebruik van gewenste namen door transgenders en het gebruik van toiletten volgens het gekozen gender. Ook de controversiële ‘critical race theory’ werd besproken. Nochtans zei de school dat die theorie geen deel uitmaakt van het curriculum. Volgens hen is de ophef daarrond een gevolg van desinformatie.

Toch was er weldegelijk een ‘onafhankelijke firma’ actief die CRT promootte. The Equity Collaborative leerde onderwijzend personeel omgaan met ‘sociale en culturele verschillen.’ Zij verkondigen hoe mensen hun eigen vooroordelen in bedwang moeten houden. De onafhankelijke middenveldorganisaties Fight for Schools bewees dat leden van de schoolraad in private gesprekken wél CRT promoten en kritische ouders viseerden. De organisatie stipt aan dat de school ook spreekt over ‘witte fragiliteit’, ‘wit privilege’, microagressies vanaf de tweede graad.

Verkrachting

Nader onderzoek van het conservatieve ‘The Daily Wire’ wees nu bovendien uit dat de gearresteerde Scott Smith niets met terrorisme te maken had. De man wilde spreken in een verhit debat. Ouders zaten met angsten rond een transgenderstudent die zich misdragen had, maar de school ontkende in alle toonaarden. “Onze studenten moeten niet beschermd worden en ze zijn niet in gevaar. Er zijn geen incidenten gebeurd in onze toiletten.” Dat beweerde althans Scott Ziegler, inspecteur aan de school. “De transgenderpersoon waarvan hier sprake bestaat gewoon niet.”

Op dat moment wilde Scott Smith tussenkomen om te getuigen over de vermeende verkrachting van zijn dochter, in de toiletten, door die bewuste transgenderpersoon. De man werd echter het spreken belet door een vrouw die hem een leugenaar noemde. De politie kwam tussenbeide en trok hem met geweld weg van het spreekgestoelte. Smith werd gearresteerd en veroordeeld tot tien dagen cel.

The Daily Wire kon de beschuldiging tegen verdachte transgender inkijken. Hij zou de 14-jarige dochter van Smith gedwongen hebben tot penetratie. Een keer via de anus en een keer via de mond. De advocaten van Smith zijn dan ook vol onbegrip over het gedrag van de school. Het beleid van de school ligt volgens hen rechtstreeks aan de basis van de verkrachting van het meisje en toch weigeren ze enige verantwoordelijkheid op te nemen.

De school beweerde op de bewuste vergadering dat er niks aan de hand was, maar dat bleek niet te kloppen. De verdachte was toen al naar een andere school overgebracht en zou ook daar hebben toegeslagen. Het beleid van de scholen heeft volgens de advocaten van Smith twee nodeloze slachtoffers gemaakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

7 gedachten over “Amerikaanse politie arresteerde vader die wilde getuigen over verkrachting dochter”

Plaats een reactie

Delen