Hendrik Bogaert richt eigen partij op | PAL X

Hendrik Bogaert. Photonews

Cultuuroorlog

Anuna De Wever: “Het is makkelijk om mij aan te vallen. Ik ben jong, non-binair en heb een luide stem”

Anton Schelfaut

In een weekendinterview met Het Nieuwsblad stelt klimaatactiviste Anuna De Wever de vele kritiek die ze krijgt aan de kaak. “Ik ben jong, ik ben non-binair, ik heb een luide stem, dat wordt al snel geïnterpreteerd als arrogant. Het is gemakkelijk om mij aan te vallen”, hekelt ze.

In het interview blikt De Wever ook terug op de recente Twitteroorlog met Studio 100-baas Gert Verhulst. “Ik wilde gewoon aankaarten dat een witte, mannelijke, hetero niet te maken krijgt met discriminatie en enorm geprivilegieerd is”, legt ze uit. “Hij heeft het recht niet om problemen te minimaliseren die hij zelf niet ondervindt. Een witte man kan bijvoorbeeld ook gemakkelijk zeggen dat er geen enkel probleem is met racisme in onze samenleving. Mensen mogen zich echt wel bewust zijn van hun privileges, maar ik besef dat dat een wat te complex probleem was om in een paar tekens aan te kaarten. Dat was niet slim van mij.”

Naar eigen zeggen raakt het haar niet meer als ze kritiek krijgt, omdat ze weet waar dat vandaan komt. “Dat komt voort uit onwetendheid. Ik vertel een verhaal waar mensen nog niet in mee zijn”, aldus De Wever.

De klimaatactiviste erkent evenwel dat ze een moeilijke boodschap verkondigt. “Ik zeg: we zitten in een crisis en we moeten het systeem veranderen. Mensen vinden dat angstaanjagend en politici vinden dat verwijtend. Bij mij kunnen ze gemakkelijk op de boodschapper schieten in plaats van op de boodschap. Ik ben jong, ik ben non-binair, ik heb een luide stem, dat wordt al snel geïnterpreteerd als arrogant. Het is gemakkelijk om mij aan te vallen”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

74 gedachten over “Anuna De Wever: “Het is makkelijk om mij aan te vallen. Ik ben jong, non-binair en heb een luide stem””

  1. Dit kind heeft meer problemen met haarzelf dan met het klimaat en dan wil ze nog besluiten dat het volk een bende achterlijken zijn aan haar uitleg te horen . Beter dat ze eerst een diploma haalt en dan zullen we zien of ze ooit iets zal presteren want met haar getoeter en haar klimaatpropaganda werkt ze alleen de wijze mensen op hun zenuwen

  2. Wij zouden graag hebben; dat jonge mensen eerst in de schoolbanken gaan zitten, eventueel verder studeren en een diploma halen. Maar neen, ik ben jong, binair heb een luide stem en heb dat allemaal niet nodig. Alleen ik heb de wijsheid in pacht… Man, man, man

  3. Ze heeft een luide stem omdat de “media” haar die stem geven. Ze lopen achter haar non binair gat om haar te interviewen. Kan allemaal snel gedaan zijn… maar : wie organiseert dat ondertussen allemaal ?

  4. Waarom blijft dat wicht een forum krijgen? Wat eigenlijk al langer geweten is hoeft ze niet te herhalen: ze is jong, heeft een grote kwekker en is gehandicapt. Kan ze nu eindelijk doodgezwegen worden?

  5. Kan die truttebel is gewoonweg genegeerd worden zeg.Dat ze eerst maar is volwassen wordt en gaat werken voor de kost, zodat ze kan ondervinden hoe het leven van normale mensen is.

  6. Stop met zagen en ga terug naar school i.p.v. dat uw moeder en Groen u misbruikken om hun doelstellingen te behalen. Zoek ook eerst naar de oorzaken hoe het zover is kunnen komen, dan gaat u beseffen dat de wereld niet zal veranderen met elke week een klimaatmarch te organiseren. Stop ook met voor elke minderheidsgroep een nieuwe klinkende naam te gebruiken want het zaaid tweedracht onder de mensen om iedereen in kastjes te steken!

  7. ons anunaken verkeert nog in de puberteitsjaren en dat zal wel voorbijgaan,eenmaal ze de dertig voorbij is en een job heeft.Dat zal echter een probleem zijn want geen enkele rechtse blanke hetero man zal haar in dienst nemen.Ondernemers willen werken en niet iedere dag geconfronteerd worden met overjaarse pubers die de werking lam legt.Ze is net een kind aan wie men spruitjes wil geven en die staat te krijsen en te stampen omdat het die spruitjes niet lekker vindt,wij willen ook geen migranten in onze achtertuin en willen energie die van kerncentrales komt.

  8. Wie kan haar nu nog ernstig nemen? Ze is te dom om door te hebben dat ze staat voor een samenleving vol wij’s en hens. Haar dogmatische rasiale ideologie is een snelweg naar burgeroorlog en bovendien heeft ze faschistische trekjes. En dat mag men blijkbaar allemaal niet aanklagen of kritiek op hebben. Deze zelfverklaarde witte engel lijkt wel een bastaard afstammeling van dr Mengele. Ze heeft zelfs niet door dat het enige wat tussen haar en de vuist van velen van haar geliefde “onderdrukte” ethnieen staat, een hoop oude hetero mannen is.

  9. Op een van die spijbel donderdagen, hadden wij een boomplanting georganiseerd waarvoor we de organisatie van Anuna en drie plaatselijke middelbare scholen om medewerking onder de vorm van helpende handen hadden verzocht. Van Anuna en Co kregen we zelfs geen antwoord, van de drie scholen zijn er een stuk of vijf leraars komen helpen.

  10. Wandel eens een migrantenbuurt binnen en vertel de weinige daar nog wonende Vlamingen maar eens dat ze gepriviligieerd zijn en nooit met discriminatie te maken krijgen. Je zal wat te horen krijgen.

  11. Een luide stem als eufemisme voor een groot bakkes. Tuurlijk is het gemakkelijk om haar aan te vallen, met veel lawaai stommiteiten uitkramen lokt dat uit. Ze denkt dat ze veel van het klimaat kent omdat ze de groene dogma’s van buiten kan aframmelen en degenen die het niet met haar eens zijn worden voor oude witte heteromannen uitgescholden Ze is echt groen, vooral achter haar oren.

  12. “Ik wilde gewoon aankaarten dat een witte, mannelijke, hetero niet te maken krijgt met discriminatie en enorm geprivilegieerd is”, zegt Anuna De Wever, een onnozel wit wicht dat dankzij de connecties van haar moeder stage mag lopen bij de fractie van De Groenen/Vrije Europese Alliantie in het Europees Parlement. Kijk eens in de spiegel voordat je zulke onzin uitkraamt!

  13. Ga naar landen protesteren waar het nodig is waar hele rivieren bezaait zijn met plastiek en waar hoge schoorstenen veel rook uitblazen van fabrieken die er zelf niet op afgerekend worden enz ….
    Ga daar eens wat rondneuzen dan ben je goed op weg om veel later hier het te komen verkondigen en ben je ook volwassen dan die tijd

  14. Als ze consequent is moet Anuna onder een steen kruipen van schaamte. Ze is zelf behoorlijk blank (wit in haar taaltje), en ongetwijfeld haar ouders ook. Bovendien kan het niet anders of haar eigen vader is daarbij nog hetero en al wat ouder. Ongeveer het slechtste wat je in je familie aan de hand kunt hebben, in haar gedachtewereldje.

  15. Juist. Dat ze gaat studeren voor ingenieur – zes jaar hard werken. En dàn mee oplossingen ontwikkelen. In plaats als een kleuter staan te toeteren aan de zijlijn zonder ook maar iets bij te dragen om effect te ressorteren. Hoe is het mogelijk dat zo een kind met kinderachtige inzichten zo veel media-aandacht krijgt op tv. We zijn in een puber samenleving gesukkeld die zichzelf in puin rijdt.

  16. En ik ben niet wit. Mooie donkere woestijnrode huid, Kaukasisch. Wie had er een probleem met zwart/wit denken? Tiens, maar plots wordt ik in een extremistisch ‘wit’ hoekje geduwd. Gek hè.

  17. Een non-binair persoon is iemand die zich niet thuis voelt in de binaire gendercategorieën man of vrouw en zich beter voelt bij een andere, niet-binaire, genderidentiteit,
    of volgens pc termen een dikke nul (0) zero.

  18. het zoveelste rijkeluiskind dat ondanks haar gebrek aan intelligentie de politiek in gekatapulteerd word om dan tegen de gewone werkende mens te prediken over priveleges

  19. Pol & Soc is een diploma geen studie, ben je ;iet bekwaam genoeg voor een echte studie dan kan je altijd nog naar Pol & Soc. Overigens Anuna niemand valt U aan, Het zijn wij niet die op de persoon spelen, maar uw boodschappen zijn zo dom, wereldvreemd n verwerpelijk. Zou je niet beter je gender dystrophia medisch behandelen in plaats van de wereld en de maatschappij te vervelen met je “zo leuke” slachtoffer rol, anorexia patienten genezen ook niet met te beamen dat ze dik zijn. We hebben allemaal wel een issue, dik, dun, pukkels, ros, diabeet, etc maar de meeste niet woke mensen overstijgen dat , woke zure zeurders wentelen zich erin.

  20. En als ge twijfelt aan uw persoonlijkheid of zelfs uw geslacht, lieve queer snottebel, heb dan eens de moed om tussen je benen te kijken in plaats van jezelf belachelijk te maken met zo’n belachelijk kapsel. Je zou ook raad kunnen vragen aan een gynaecoloog.

  21. Als Patrick Janssens de ex burgemeester van Antwerpen zich uitspreekt dat we naar haar moeten luisteren en haar serieus moeten nemen, dat zegt mij al voldoende ….NIET DOEN !

  22. Dan is er ook maar één hondenras, één paardenras, één kattenras. En ga zo maar door…Of wil je het begrip “ras” herdefiniëren ? In functie van een of andere politieke opstelling ?

  23. Anuna, je strijd voor de verkeerde doelen. Je bedoeld het goed, maar je bent verkeerd geïnformeerd.
    Heel dat klimaatgedoe is gewoon een nieuwe economie opstarten waarbij enkel de aandeelhouders baat bij hebben.
    Nog het klimaat en het milieu zal erop vooruit gaan.

  24. Liesbethje, nog beter platvloers dan een lege doos zoals u. U produceert bij elke repliek enkel holle frasen, bij gebrek aan ernstige argumenten.
    En Peter Pan is een jongen die nooit opgroeit, niet “zo’n man”…
    Moest hij een man zijn dan was hij namelijk al opgegroeid.
    Kan uw begripsvermogen dat aan?

  25. Zoals zovelen en die dan in de politiek verzeilen (diploma niet echt noodzakelijk) Binnenkort op een lijst en klaar is kees. En verkozen zal ze zijn, zelfs al begint ze nog haar eigen partij : het “NBW” (non binaire werkingspact)

Plaats een reactie

Delen