De Britse premier Boris Johnson. Shutterstock

Uncategorized

Boris Johnson wil VK heropbouwen tot beter land dan voor brexit

Anton Schelfaut

De Britse premier Boris Johnson maakt zich sterk dat hij het Verenigd Koninkrijk na de coronacrisis zal heropbouwen tot een beter land dan voor de brexit. Dat verklaarde hij zaterdag voor aanvang van het jaarlijkse congres van zijn Conservatieve Partij in Manchester. Ten gevolge van de coronacrisis en het vertrek uit de Europese Unie kampt het Verenigd Koninkrijk momenteel met een zware bevoorradingscrisis.

“We hebben Covid niet doorstaan om terug te keren naar de situatie van daarvoor”, sprak de regeringsleider, die benadrukte dat zijn regering zich aan de campagnebelofte had gehouden door de brexit te realiseren en dat er massaal is gevaccineerd tegen Covid-19. Voorts beloofde Johnson “doortastende beslissingen” te zullen nemen om tegemoet te komen aan de prioriteiten van de Britten, zoals banen, veiligheid en klimaatverandering. “Dit alles toont aan dat wij ons woord houden, en nu is het tijd om verder te gaan, niet alleen om te herstellen maar om (de dingen) beter herop te bouwen”, vervolgde hij.

Het jaarlijkse congres van de Tories gaat vandaag van start en vindt plaats tot en met woensdag. De partijleider zal er woensdag zijn troepen toespreken. Johnson kwam in juli 2019 aan het hoofd van zijn partij te staan en won enkele maanden later de parlementsverkiezingen met de belofte om de “brexit te realiseren”. Hij moet de Britten nu zien te overtuigen van de voordelen van het vertrek uit de Europese Unie. Het land heeft momenteel echter te maken met meerdere crisissen, zoals stijgende gasprijzen en tekorten in supermarkten en benzinestations wegens een tekort aan vrachtwagenchauffeurs.

Volgens de premier is dit te wijten aan het snelle herstel van de wereldeconomie na de pandemie, en aan de uitzonderlijke vraag ten gevolge van paniekaankopen bij benzinestations.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Boris Johnson wil VK heropbouwen tot beter land dan voor brexit”

  1. Klimaatverandering! Nog zo iemand die denkt dat er maar aan een thermostaat te draaien is. Het klimaat heeft altijd veranderd en zal dat blijven doen. Ik heb drie vragen. 1. Wat is de ideale gemiddelde temperatuur op aarde? 2. Wat is de optimum hoeveelheid co2 in de lucht? Als je weet dat onder de 150 ppm er niets meer kan leven op onze planeet. En 3. Waar blijven toch de vermaladijde rampen als zelfs het IPCC zegt dat er geen verhoging is van de werelwijde stormen en droogtes enz. De noordpool is nog altijd niet ijsvrij en het ijs groeit weer aan en hetzelfde gebeurt op groenland en Antarctica. Maar inleveren zullen we doen en dan gaan de ogen open gaan. De komende winter is een voorproefje.

Plaats een reactie

Delen