Foto Twitter

Uncategorized

Communistische studentenvereniging blokkeert ingang VBO

Wannes Neukermans

Sinds dinsdagochtend rond half acht blokkeren enkele tientallen studenten van Comac, de studentenvereniging van PVDA, de ingang van het gebouw van het Verbond van Ondernemingen van België. De communistische vereniging voert actie voor het klimaat en richt zich op de multinationals die door het VBO vertegenwoordigd worden.

“Save the climate, stop big pollutors”, “Change the system, not the climate” en “On est plus chaud que le climat” scandeerden de studenten luidkeels. Met deze spontane actie willen ze aangeven dat ze onmiddellijke actie willen. De jongerenvereniging van PVDA richt haar pijlen opnieuw op het de grote multinationals, die volgens hen de grote oorzaak van alle klimaatproblemen zijn.

Tegen multinationals

“We willen dat de regering haar pijlen richt op de multinationals en niet met de vinger wijst naar de burger”, vertelt Comac-woordvoerster Lola Laenen. “We strijden voor collectieve investeringen in energie en transport en niet voor een individuele aanpak.” De studenten vragen concreet dat er bindende uitstootnormen ingevoerd worden voor multinationals. Daarom laten ze tijdens de actie geen enkele werknemer van het VBO het gebouw betreden. Binnenkort is Comac ook van plan om met een 200-tal mensen af te zakken naar de klimaattop COP26 in Glasgow.

Er is al veel kritiek gekomen op de manier waarop PVDA en Comac de klimaatkwestie misbruiken om het kapitalisme aan te vallen. Volgens velen is het klimaat voor hen bijzaak maar hebben ze eigenlijk een heel andere agenda.

https://twitter.com/EliasRamaekers/status/1452895847688122370?s=20

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Communistische studentenvereniging blokkeert ingang VBO”

Plaats een reactie

Delen