Sihame El Kaouakibi vergelijkt zichzelf met Bart De Pauw: “Ik kan meespreken over de negatieve impact van gecanceld worden”

Bart De Pauw / Sihame El Kaouakibi (Photonews/Instagram)

Uncategorized

Conner Rousseau: “We moeten een progressief leger vormen, waarmee we extreemrechts kunnen verslaan”

Anton Schelfaut

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft zaterdag in Mechelen het participatieproject The Big Shift gelanceerd. Daarmee wil de partij de kloof tussen burger en politiek dichten, en een dam opwerpen tegen extreemrechts. “We moeten met geëngageerde mensen een progressief leger vormen, waarmee we extreemrechts kunnen verslaan”, zegt hij in een interview met Het Laatste Nieuws.

Door middel van een online participatietraject ging Vooruit het voorbije half jaar op zoek naar de grootste uitdagingen in onze samenleving. Meer dan 1.500 deelnemers schoven vijf thema’s met 40 concrete uitdagingen naar voor.

Een duizendtal mensen verzamelde zaterdagochtend in de Nekkerhal in Mechelen. Daar konden de aanwezigen stemmen op de 15 grootste uitdagingen waarmee The Big Shift aan de slag moet gaan. “Veel mensen hebben vandaag het gevoel dat politiekers bezig zijn met hun eigen prioriteiten, in plaats van met dingen waar de mensen wakker van liggen”, stak Rousseau van wal.

De partijvoorzitter deed ook een oproep aan alle progressieven: “Hoe groter onze beweging wordt, hoe groter de dam is die we kunnen opwerpen tegen extreemrechts. Jullie engagement en ideeën kunnen écht het verschil maken. Jullie enthousiasme zal zich uitbreiden als een olievlek onder alle geëngageerde mensen die vooruit willen. En zo groeien we uit tot een progressief leger van leden en vrijwilligers dat niet te stoppen valt!”

“We gaan de voorstellen uit The Big Shift opnemen in ons programma en we gaan aan de slag om ze om te zetten in de praktijk”, aldus nog Rousseau. “Jullie gaan rechtstreeks kunnen bepalen wat wij vragen en voorstellen in de parlementen. En jullie gaan ook rechtstreeks impact hebben op acties die wij bij jou opzetten in de buurt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

46 gedachten over “Conner Rousseau: “We moeten een progressief leger vormen, waarmee we extreemrechts kunnen verslaan””

  1. Even de aandacht afleiden dat de prijzen van brandstof en elektriciteit door het dak gaan en de federale er dik aan verdiend. Ga je dat ook aan je Deborah uitleggen king Connah?

  2. Hahahaa, da snotneuzeke met zen prutspartijtje zal is wat zeggen. Denkt dat rijkeluisventje het VB tegen te houden… sweet dreams ventje. Ge komt nog niet aan de enkels van VB, dromerke.

  3. “We moeten met geëngageerde mensen een progressief leger vormen, waarmee we extreemrechts kunnen verslaan”
    Volgens mij valt dit onder de noemer haatspraak, polarisering, aanzetten tot geweld tegen een bepaald segment van de bevolking…
    Waar blijft Unia? En de andere luid roepende verdedigers van de democratie en de vrijheid van denken?

  4. Hoe lang zitten de socialististen nu al in de regering-en,,en steeds komen ze met hetzelfde verhaaltje af.
    De inspraak dat Conner tentoon stelt naar zijn achterban zal afhankelijk wat de kiezer bepaald in 2024.,
    En Conortje , goede raad hou dan er rekening mee,

  5. Mr.Roussau, uw zou beter aan de hedendaagse problematiek van de samenleving werken die door uw partij mede in de hand werd gewerkt, zo hoeft u de verrechtsing met uw nog op te richten “Rode Leger ” niet te bestrijden.

  6. SS achterna,hopelijk wordt hij niet uit de Leie opgevist zoals zijn voorganger.Om een leger te onderhouden moet er geld zijn en het zijn niet zijn aanhangers die daarvoor zullen zorgen maar wel de Rechts-werkende en denkende bevolking

  7. De hoogste belastingen, de laagste pensioenen, de hoogste schulden, het grootste begrotingstekort, de hoogste illegale immigratie, toenemende armoede (ook onder werkende mensen) een door en door corrupte politieke en gerechtelijke klasse (met o.m. poliek gestuurde huiszoekingen en processen), islamitische straatterreur en islamitische aanslagen enz.. Allemaal problemen ontstaan met o.m. socialisten in de regeringen. Geen probleem voor Conner Covidfeestjes Caviar, hij gaat een progressief leger vormen om wat hij extreem rechts noemt te ‘bevechten’.Van afleidingspoging gesproken.

  8. Extreem rechts ? Vanaf je in dit land niet links bent val je al onmiddellijk onder de noemer extreem-rechts. Bij OVLD heten ze gematigd rechts te zijn, terwijl al lang duidelijk is dat ze daar in meerderheid gewoon links zijn. Het progressief leger waarover hij het heeft, behoren de communisten van de PTB en aanhangsel PVDA daar ook bij ?

  9. Het is een nieuwe techniek. Zo doet Lies dat ook bij de mogelijkse staatshervormingen. Een burgerpanel oprichten en zo de indruk wekken dat je wat te zeggen hebt. Dit nadat je er een hopeloze knoeiboel van hebt gemaakt. Doe niet mee of ze zeggen nog dat het de schuld is van het burgerpanel, big shift,……

  10. Is nooit in het leger geweest, en de verplichte legerdienst (ook voor buitenlanders en hun nakomelingen) hadden ze nooit mogen afschaffen, om de Belgische nationaliteit te bekomen. Nu bekomen ze de Belgische nationaliteit en gaan ze in de landen van herkomst hun legerdienst doen. Van integratie gesproken!

  11. Moest zo een uitspraak komen van Tom Van Grieken over (extreem) links, het kot was te klein. Veel te klein, MSM journalisten zouden over elkaar struikelen om dat eens in het “juiste ” daglicht te plaatsen.

  12. We zullen de legers dan eens tegenover mekaar zetten. Eens zien wie er aan de linkse kant gaat blijven staan. Dat rijkeluiszoontje zal rap met zen staartje tussen de benen verdwijnen, den held van kust men kl***n.

  13. Kaviaar socialisme in de regering een groter gevaar dan rechts radicalen in de oppositie. Overigens hebben nationalisten en rechts radicalen het land nog niet bestuurd. Dus blijkt de socialistische demagogie van Connard een afleidingsmanoeuvre om het links fascistisch beleid van Vivaldi te verdoezelen.

  14. “Jullie gaan rechtstreeks kunnen bepalen wat wij vragen en voorstellen in de parlementen. En jullie gaan ook rechtstreeks impact hebben op acties die wij bij jou opzetten in de buurt.”

    Laat me niet lachen.

  15. Je zou ook met extreem(?)rechts kunnen samenwerken ipv ze te verslaan. Dat is al iets constructiever en dat willen we toch zijn, niet alleen in woorden maar ook in daden? Extreem-rechts implementeert haar beloftevolle samenlevingsmodel (wat hebben we daar nu nog te verliezen?) en de socialisten kunnen weer volop sociaal voor hun voormalige achterban (wat met de liberalen maar niet wil lukken).

  16. ‘Een leger vormen’. Dat is militair woordgebruik. Dat was in de jaren 30 van de vorige eeuw in Duitsland ook dagelijkse kost. Meningen werden daar ook verboden. Mensen werden daar ook uitgesloten. Een vijandbeeld werd daar ook opgehangen. Is die man ziende blind?

  17. Alexander,je mag die vivaldi regering niet fascistisch noemen maar anarchistisch.Fascisme staat voor orde,vrijheid,vrede en welvaart,anarchie,zoals de vivaldioten willen staat voor armoede,onveiligheid,islamisering,een wezenlijk verschil,we moeten het fascisme omarmen om de anarchie te bestrijden,wij moeten onze welvaart beschermen

  18. Links ziet toch wel degelijk spoken. Waar is dat extreem rechts ? Weten zij wat extreem rechts is ? Vele Vlamingen zijn het kotsbeu dat er beschuldigend wordt gesproken over het VB als zou het een extreem rechtse partij zijn. De waarheid die het VB voortdurend spreekt steekt uiteraard. Het succes in de peilingen in Frankrijk voor iemand die zlefs nog geen presidentskandidaat is maar wel de problemen duidt zoals het hoort, toont aan dat meer en meer mensen komaf willen maken met de meute die onze samenleving sinds decennia verziekt en ik heb het hier over de traditionele partijen.

  19. idd: ooit nam BDW het woord “front” in de mond en gans “weldenkend” f-links Vlaanderen sprak er schande van. nu heeft conner de conard het over niks minder dan “EEN LEGER” om rechts “TE VERSLAAN” en geen ene uit het MSM journaille die er over valt ! ge moet ’t maar doen !
    Verder, waar die “WIJ-LINKS-PRO-GRES-SIE-VEN” al decennia lang mee bezig zijn, is de klok terug draaien , en nog geen klein beetje! import van en volle steun aan islam om maar iets te noemen. alles waar hier ooit voor “gestreden” (nu ja…) is wordt door moslims aangevochten.(gelijkheid man-vrouw , homorechten enz enz.) blijf me afvragen: hoe leggen ze dat uit??
    en willen ze nu ei-de-lijk ook ns uitleggen wat “zij” bedoelen als ze ’t hebben over “VERRIJKING” wanneer ze ’t over “MULTIKULTUREEL” hebben ???

  20. Let lop: Conner spreekt van «leger» en van «verslaan» maar heeft het niet over geweld hoor. Daarbij het wordt een moeilijke strijd, maar leuk om volgen : het progressieve leger op hoge hakken wild zwaaiend met de saccoches tegen de brutale extreemrechtse machos.

Plaats een reactie

Delen