Demi Lovato. Foto Shutterstock.

Demi Lovato. Foto Shutterstock.

Cultuuroorlog

Demi Lovato, nu non-binair, vindt het woord “alien” denigrerend voor buitenaardse wezens

Ruben Notteboom

De bekende zangeres en actrice Demi Lovato, die zich nu ook als non-binair identificeert, maakte enkele opmerkelijke uitspraken in een interview met Pedastrian. Zo beweert ze dat het woord ‘alien’ denigrerend zou zijn voor buitenaardse wezens en we dus dat woord niet langer mogen gebruiken.

 Lovato gelooft dat aliens bestaan, maar niet dat ze daarom gevaarlijk zijn. “Als er iets zou bestaan dat ons kwaad zou willen doen, dan zou dat al lang gebeurd zijn,” zei ze aan de Pedastrian volgens CNN. “We mogen ze eigenlijk geen aliens meer noemen want dat woord is zeer denigrerend. Daarom noem ik ze liever E.T.’s.”

Alien mag niet meer, maar E.T.’s kan nog door de beugel volgens Demi Lovato

In het Engels wordt er soms wel eens naar illegale migranten verwezen met het constituent illegal aliens. Dat brengt Lovato blijkbaar in verband met de bredere betekenis van alien, zoals buitenaardse wezens. Ze vindt het een denigrerend woord dat niet langer zou mogen gebruikt worden.

“We moeten veel van onze planeet leren en ons bewustzijn zo ruim mogelijk vergroten. Ik denk dat de wereld steeds meer open wordt,” gaat ze verder. “Het is traag, zeker en vast. Maar er is vooruitgang en we zullen er traag raken. Maar ja, je weet wel, elke vooruitgang is vooruitgang.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

18 gedachten over “Demi Lovato, nu non-binair, vindt het woord “alien” denigrerend voor buitenaardse wezens”

  1. Helemaal eens met Halve Lovato . Het neemt de twijfel weg.

    Diegenen onder ons die zondagmorgen om 05 uur terugkomen van een welovergoten dansfeest vragen zich dikwijls af wanneer ze een andere Aliën met bloeddoorlopen ogen zien of het een M of V Aliën is . Ze hoeven niet meer te twijfelen, het is niet een Aliën maar ET Aliën.

    zoveel wijsheid…

  2. Kan iemand mij eens duidelijk uitleggen wat non binair, queer, en al die andere woke zaken zijn? Een man/vrouw die op een vrouw/man valt is hetero, een man op een man homo, een vrouw op een vrouw lesbo en een man/vrouw op man en vrouw bi. Queer betekent in het Engels: bizar, zonderling, dus abnormaal, niet behoren tot wat in 95% van de maatschappij normaal is, dus homo’s, lesbo’s en bi vallen daar ook al niet onder. Een voorbeeldje: zou ik binair of queer zijn als ik “graag” belastingen zou betalen? Hoe toch op met die onzin, en als je toch wil opvallen: ga bloot boven op de Eifeltoren in Parijs staan, dan heb je ook iedereens aandacht.

  3. Dat zijn inhoudloze PoCo-propaganda neologismen, lege dozen, die enkel gevuld zijn bij menselijke wezens die zich onderdeel achten van LGTBABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ waaraan nog de letters van het Cyrillisch alfabet kunnen toegevoegd worden wanneer Putin niet kijkt.

  4. OK, welke alien met lange tenen heeft klacht ingediend bij Unia?! Vooruit, BEKEN! Even ernstig: Te zot voor woorden. “Als er iets bestaat die ons kwaad zou willen doen dan zou dat al lang gebeurd zijn” aldus de dame/heer/x/of wat dan ook. Euh, hoe weet die dat? Al het ganse heelal afgereisd? Meuh…

Plaats een reactie

Delen