Vader vermoordt dochters van 5 en 8 jaar in Waardamme

Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Drugsactieplan in Sint-Niklaas leidt tot 71 arrestaties

Wijnand Meeus

Het drugsactieplan in Sint-Niklaas heeft in een jaar tijd gezorgd voor 71 arrestaties. Bovendien werden er 315 processen-verbaal opgemaakt en zeven cannabisplantages ontdekt. “Het voorbije jaar werden er 41 specifieke drugsacties georganiseerd die drugsdealers ontmoedigen om Sint-Niklaas uit te kiezen als afzetgebied”, zegt de lokale politie.

Het drugsactieplan kadert in de projectwerking van het zonaal veiligheidsplan 2020-2025. Dat doen ze aan de hand van ‘hotspots’ in de stad. “Dat zijn locaties die extra focus vragen zoals de ruime omgeving van het station, de Witte Molen of de uitgaansbuurt”, legt de politie uit. “Daarnaast volgt de politie gekende drugsdealers van nabij op. De politie kiest voor een combinatie van zichtbare en niet-zichtbare acties: er worden observaties in burger georganiseerd, maar ook groots opgezette acties in het station met drugsdetectiehonden.”

“Hierbij wordt opgemerkt dat het aantal heroïnedossiers stijgt en dat er een duidelijke link is met Antwerpen en Nederland, van waaruit de dealing wordt aangestuurd”, gaat het verder. “De 29 gerechtelijke onderzoeken hebben tot 41 arrestaties geleid, waarvan 12 dealers illegaal in het land verbleven. De meerderheid van deze dossiers waren langlopende onderzoeken naar heroïne- en cocaïnedealing, gevolgd door dossiers verkoop en invoer van cannabis en dealing van GHB en speed.”

“Van september 2020 tot en met september 2021 werden er in totaal 71 arrestaties uitgevoerd, waarvan er 47 personen onder aanhoudingsmandaat werden geplaatst door de onderzoeksrechter”, sluit de politie af. “Negentien andere verdachten werden geïdentificeerd. Er werd een crimineel vermogen berekend van minstens 4.629.280 euro. In totaal zijn er in deze periode 315 processen-verbaal opgesteld, waarvan 61 pv’s voor drughandel, 248 pv’s voor drugsbezit en 6 pv’s voor drugsfabricatie (cannabisplantages). Opmerkelijk is dat het aandeel pv’s lachgas bijna een kwart uitmaakte van de pv’s drugsbezit.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Drugsactieplan in Sint-Niklaas leidt tot 71 arrestaties”

Plaats een reactie

Delen