Brusselse begroting dit jaar 1,49 miljard euro in het rood: "De paniek die sommigen soms zaaien, is onterecht"

Sven Gatz. Photo News

Uncategorized

Duizend betogers tegen invoering Covid Safe Ticket in Brussel

Anton Schelfaut

In Elsene heeft zaterdag een duizendtal betogers geprotesteerd tegen de invoering van het Covid Safe Ticket in Brussel. Ze deden dat niet toevallig voor het gebouw van Pfizer, één van de producenten van het coronavaccin. Volgens de betogers is de coronapas een inperking van hun vrijheden en een mechanisme om het volk te controleren. De manifestatie verliep zonder incidenten.

De organisator van de protestactie is David Bouillon, een arts uit het Waalse Bergen. Aan het gebouw van Pfizer op de Pleinlaan in Elsene protesteerden de actievoerders tegen de invoering van het Covid Safe Ticket en een verplichte vaccinatie. Voorts stelden ze ook de druk die scholen, bedrijven, dokters en de overheid uitoefenen op mensen die zich niet willen laten vaccineren aan de kaak.

De hoofdreden voor het protest was weliswaar het Covid Safe Ticket, dat sinds vrijdag verplicht is op veel plaatsen in het Brusselse gewest. “Met de pas weet de overheid waar je bent en op welk tijdstip je ergens binnen gaat”, menen de betogers. Op de borden van de deelnemers stond onder meer “Pas van de angst”, “Raak niet aan mijn vrijheid” en “IQ? Ja! QR? Neen!” te lezen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Duizend betogers tegen invoering Covid Safe Ticket in Brussel”

  1. Ik was er bij en het aantal betogers zal ongeveer kloppen. In tegenstelling tot wat in de staatskranten staat, “enkele honderden” zeggen die. Maar in elk geval, nog altijd bedroevend weinig om te protesteren tegen fascistische en discriminerende maatregelen.

Plaats een reactie

Delen