Illustratief. Foto Photonews

Illustratief. Foto Photonews

Uncategorized

Economische activiteit terug hoger dan voor coronacrisis

Wijnand Meeus

Afgelopen kwartaal groeide de Belgische economie met 1,8 procent. Dat blijkt uit een eerste schatting van de Nationale Bank (NBB). Het niveau van economische activiteit van voor de coronacrisis is ondertussen gepasseerd.

De groei van de Belgische economie trekt verder aan. In het eerste kwartaal steeg het bruto binnenlands product met 1,2 procent, daarna volgde een kwartaal met 1,7 procent groei en volgens de eerste raming zou het derde kwartaal dus 1,8 procent hebben opgeleverd. Berekeningen laten zien hoe de toegevoegde waarde daalde in het derde kwartaal in vergelijking met het voorgaande kwartaal. In totaal 0,1 procent in de industrie en 0,5 procent in de bouwsector. Bij de diensten was er dan weer een stijging met 2,3 procent. 

De Nationale Bank benadrukt wel dat de geraamde groeicijfers onzekerder dan gebruikelijk zijn. Door een gebrek aan administratieve gegevens, vooral voor de maand september, moest de NBB een aangepaste methode gebruiken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Economische activiteit terug hoger dan voor coronacrisis”

Plaats een reactie

Delen