Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Een metrostation in Lyon. Foto Shutterstock

Uncategorized

Egbert Lachaert over affaire-El Kaouakibi: “Ik denk dat er zaken uit te leren zijn”

Anton Schelfaut

In De afspraak op vrijdag heeft Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert zijn nieuwe talentenprogramma Gangmakers voorgesteld. Daarmee wil hij verkiezingskandidaten op een andere manier selecteren, teneinde schandalen zoals die rond Sihame El Kaouakibi in de toekomst te vermijden.

Met het nieuwe talentenprogramma hoopt Lachaert Open Vld geleidelijk om te vormen van partij tot beweging. “Als een partij terugplooit op haar eigen kader, kan ze nooit groeien”, aldus Lachaert.“We zijn de eerste partij die op een objectieve manier screent en selecteert om talenten op te leiden voor de volgende verkiezingen.”

Lachaert geeft toe dat er zaken te leren zijn uit het schandaal rond Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi. “Een partij moet zich openstellen, maar moet goed weten welk vlees ze in de kuip heeft als ze mensen kansen geeft. We hebben een externe jury gevraagd – ik zit er zelf niet bij, en ook geen politicus van Open VLD -, en de selectie wordt een stuk gedaan door die mensen.”

Volgens Lachaert is het de bedoeling om de geselecteerden gedurende een jaar te begeleiden. “Mensen die niet geselecteerd zijn, gaan we opnemen in een soort burgerplatform”, aldus nog de Open Vld-voorzitter. Daarvan wil hij een soort beweging rond de partij maken die hij geregeld wil bevragen en bij partijcongressen wil betrekken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Egbert Lachaert over affaire-El Kaouakibi: “Ik denk dat er zaken uit te leren zijn””

  1. het zullen nog de enigen zijn die voor die blauwe lilliputters zullen stemmen.Lachebekje,je vergeet de andere corrupte vld politiekers die wekelijks in de krant komen te staan of kan sanderken geen gehoor vinden bij van thillo om hun namen niet publiek te maken.Gelukkig hebben we Pallieterke en ‘ T Scheldt om ons op de hoogte te houden.Het is het abonnement meer dan waard.Lachebekje,je bent een triestig ventje in een triestig partijtje,wat ben ik gelukkig dat in mijn lidkaart heb ingeleverd jaren geleden,ik ben genezen van die partij,net zoals imam-somers .

  2. Hij vergeet voor het gemak ook even Kareltje Pixten of Chevalier te vernoemen, ook 2 liberalen die niet vies zijn om belastingen naar de eigen zak te leiden. Ook Gabriëls zit in één en ander onverkwikkelijk zaakje verwikkeld. Dan hebben we het nog niet over K De Gucht, die is NIET vrijgesproken maar heeft het zolang weten rekken dat er verjaring is van de feiten. De liberalen en de sossen dingen beiden naar olympisch goud sjoemelen maar worden door de mainstreammedia met wollen handschoentjes behandeld.

  3. Wat hebben Open Vld en de socialisten gemeen??? Fraude, overlopers, prostitutie,corruptie,incompetentie,elf,imams,ongeoorloofde en onverantwoorde subsidies als stemmenronselarij,onbekwaamheid….

  4. Dieven moeten worden gestraft en a´’s je zulks een fouten maakte kan je nooit meer mee het land besturen en moet je worden ontslagen.Er zijn toch echte Belgen genoeg om ons lan d te besturen. Nooit zal ik nog voor deze partij stemmen. Betalen die dievegge gewoon door.Schande

  5. Marginaal eigenlijk. Ideologie heeft geen belang meer zolang de juiste formats maar op de lijsten staan. Heeft u zo weinig geloof in t intelect van de burgers dat u er een x factor oplijsting van wil maken? Pathetisch partijtje. Wie stemt er nog op zo’n loosers die gesjoemel en schijn boven inhoud verkiezen?

Plaats een reactie

Delen