Eric Zemmour. Photo News

Eric Zemmour. Photo News

Uncategorized

Eric Zemmour: “Vandaag roept men niet Heil Hitler maar Allah Akbar”

Simon Segers

De islamkritische auteur Eric Zemmour die zich waarschijnlijk kandidaat zal stellen voor de Franse presidentsverkiezingen volgend jaar was maandag te gast bij radiozender RMC. Zemmour sprak hier over de dreiging van het islamisme, welke hij als veel groter beschouwd dan de deze van extreemrechts.

Sinds bekend werd dat Zemmour handtekeningen verzamelde van functionarissen, vraagt Frankrijk zich openlijk af of de auteur zich ook effectief kandidaat gaat stellen voor de verkiezingen. In het programma werd, naast de gebruikelijke vragen over zijn mogelijke kandidatuur, ook gesproken over het succes van extreemrechts. Vele (politieke) tegenstanders van Zemmour proberen immers zijn persoon onderuit te halen door te hameren op de zogenaamde terugkeer van het fascisme. “Wanneer men vandaag de dag iemand de keel oversnijdt, roept men niet “Heil Hitler”, maar schreeuwt men “Allah Akbar”. De Tweede Wereldoorlog is 75 jaar voorbij, Adolf Hitler is 75 jaar dood”, reageerde de auteur scherp.

Beslissing nabij

Zemmour heeft nog geen definitieve beslissing genomen omtrent zijn kandidatuur, maar hij liet ook weten dat deze niet veraf is. “Ik ben er nog niet uit, maar wat er de afgelopen maand is gebeurd, heeft de weegschaal in één richting doen doorslaan. Als je de kamers ziet waar ik heen ga, het enthousiasme, de peilingen, de aanvallen die naar mij gericht zijn… Dat alles maakt dat ik er liever heen wil”, aldus de auteur.  

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Eric Zemmour: “Vandaag roept men niet Heil Hitler maar Allah Akbar””

  1. Hij is zelf van arabische afkomst, hij weet heel goed waarover hij praat, is al veroordeeld geweest door franse corrupte rechters voor haatspraak en heeft een flinke boete gekregen , , ik heb veel respect voor hem is een heel intelligente man maar volgens columschrijfster MD is hij niet de geschikte persoon om president te worden,om Frankrijk te redden waar er tegenwoordig met de huidige president niets meer overblijft van Liberté, Egalité Fratellité. arm Frankrijk die op een dergelijke president gestemd heeft, alhoewel hij slechts de overwinning gehaald heeft met amper 19%. Zo zie je maar hoe het kan misgaan met een land met verkeerd stemgedrag.

Plaats een reactie

Delen