Op de reeks zelfportretten is te zien hoe leden van NSV! en de verschillende KVHV-afdelingen gemarteld en vermoord worden. (Beelden: Instagram)

Op de reeks zelfportretten is te zien hoe leden van NSV! en de verschillende KVHV-afdelingen gemarteld en vermoord worden. (Beelden: Instagram)

Cultuuroorlog

Extreemlinkse kunstenaar verhoord na afbeelden marteling rechtse studentenverenigingen KVHV en NSV

Damien Segers

De Antwerpse kunstenaar Dennis Tyfus is ondervraagd door de politie. De aanleiding is een reeks zelfportretten waarin hij leden van rechtse studentenverenigingen KVHV en NSV martelt. Dat meldt De Morgen.

De tekeningen in kwestie maken deel uit van een reeks zelfportretten. In een aantal daarvan martelt hij studenten van de rechtse studentenvereniging Nationalistische Studentenvereniging (NSV!) en het nationaal-conservatieve Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV).

De verenigingen hebben allebei een Vlaams-nationalistische signatuur. Beide hebben al heel wat politieke boegbeelden voortgebracht. Zo was Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken lid van NSV. Onder de leden van KVHV vinden we onder andere Bart De Wever en Tom Vandendriessche terug.

Brecht Crabbe, vice-preses van de Leuvense afdeling van het KVHV, is niet te spreken over de afbeeldingen. “Dit zijn echt walgelijke tekeningen, waarin hij met de glimlach KVHV-leden martelt. Dit is meer dan een brug te ver. Vrijheid van expressie heeft ook zijn grenzen. Als dit niet aanzetten tot haat is, weet ik het ook niet meer.” wist Crabbe te zeggen.

De Gentse afdeling van het KVHV reageerde als volgt “De tekeningen zijn op zijn minst wansmakelijk te noemen. De kunstenaar viert zijn meest bestiale fantasieën bot op leden van KVHV en NSV. De vrijheid van meningsuiting is echter enkel begrensd indien er opgeroepen wordt tot geweld. Iedereen heeft het recht om ons te haten“, aldus Anton Schelfaut, preses van KVHV-Gent.

“Uit de hand gelopen doopritueel”

De kunstenaar zelf beschrijft de tekeningen als een “uit de hand gelopen doopritueel“. Dat is opmerkelijk, aangezien de studentenverenigingen in kwestie als een van de weinige verenigingen in Vlaanderen geen vernederende dooprituelen hanteren. De kunstenaar verklaarde verder dat het niet de bedoeling was mensen persoonlijk te bedreigen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Damien Segers is masterstudent geneeskunde met een breed interessegebied. Zo focust hij zich naast gezondheid en wetenschap onder andere op politieke ontwikkelingen in Duitsland. 

26 gedachten over “Extreemlinkse kunstenaar verhoord na afbeelden marteling rechtse studentenverenigingen KVHV en NSV”

  1. ja die communisten zijn nu eenmaal verdraagzame open mind- mensen .Zij staan open voor debat en democratie zolang dat het in hun kraam past en dat duurt over het algemeen niet lang….

  2. Mijn dochter Nele, toen praeses van NSV-Gent, werd op de Blandijnberg in Gent in 2008 in elkaar geslagen door een dergelijk links stuk gespuis. Ach ja…de “brave” jongen werd vrijgesproken…
    Mag ik trouwens opmerken dat “kunstenaar” voor dat kinderlijk gekrabbel wel een zeeeeeerr overdreven kompliment is…in het lager onderwijs had die met zekerheid een onvoldoende gekregen…
    Een iets klopt in elk geval…Tyfus…ik wens hem het toe…!!!…

  3. Jij Liesbeth mist elke kans om je mond te houden en
    uwen Dennis is een walgelijk ventje. Aan de tekeningen
    te zien is hij zelfs niet in staat zijn pretentie van kunstenaar
    te zijn enige schijn van waarheid te geven.

  4. 2 maten 2 gewichten is Liesbeth niet vreemd,maar ja dat het hoort zo te zijn voor een goede linkse geit. Fantasmeren over het doden of uitroeien van politieke tegenstanders is genoeg om uw held te zijn. U en uw linkse vriendjes zijn het nieuwe gelaat van onderdrukking en autoritarisme. Om van te walgen zijn jullie. Anno 2021 zijn de bruinhemden terug en vandaag noemen ze zich groen,antifa, woke, indigenist etc. en uiteraard marcheert ubersturmfurher Liesbeth op kop.

  5. liesbetje,eindelijk,nu kunnen we je in het communistische-anarchistische hokje plaatsen.Lang leve de fascisten,we zullen nodig zijn om de anarchisten te bestrijden,onze welvaart hangt ervan af.

  6. Zijn ze bij het KVHV “snowflakes” geworden ???

    Vrijheid van mening en artistieke expressie blijven voor mij steeds nr 1
    Deze kunstenaar mag dit van mij doen
    Rekening houdend met de setting, zie ik hier ook geen oproep tot geweld in
    Ik herinner me KVHV-tekeningen waarbij linkse studenten in elkaar geslagen werden
    Dit moest toen kunnen en vandaag ook

    Ik ben niet echt blij met deze kunst, maar daar moet je tegen kunnen
    Technisch gezien zelfs goed gedaan

    PS
    Zelf ook ooit KVHV-er geweest

  7. Dat komt van de vegetatieve linkse scene die zich laat onderhouden door de bevolking die ze terroriseren. “92 Prozent aller Berliner Linksextremisten wohnen noch bei Mutti” beter gezegd laten zich onderhouden door mutti und fatti en de staat, parasieten met een gewelddadige anti democratische afwijking.
    “Die linksextremistische Szene in Deutschland umfasst heute ca. 28.500 Personen, von denen 8.500 als gewaltbereit eingestuft werden.” En zijn daarmede de tweede grootste terroristen bedreiging van het west na de Islam.
    Wat betreft deze tekeningen; je moet echt een ziekelijk psychopathische geest hebben om zo te denken, laat staan te tekenen; we gaan vast nog horen van die “kunstenaar”Dennis in een duidelijk crimineler context.

  8. Hier nog zo een “Je suis Charlie” kunstenaar. Doch na de aanslagen in Parijs weten die gasten heel goed wie ze mogen lachen en met wie niet. Hoe men met bruut geweld heel de Europese kunstwereld diets heeft gemaakt met wie er nooit meer de spot mag gedreven worden. Gezien Tyfus links is blijft er dus voor hem alleen rechts over. Zielig ventje.

Plaats een reactie

Delen