Dendermonde. Foto Shutterstock.

Dendermonde. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Farmabedrijf in Sint-Niklaas klaagt Maxime Ceragioli (Viruswaanzin) aan

Ruben Notteboom

Livlina, een farmaceutisch bedrijf in de Eigenlostraat in Sint-Niklaas, heeft buurtbewoner Maxime Ceragioli aangeklaagd wegens belaging en laster. Hij moet voor de correctionele rechtbank verschijnen. Dat meldt Het Nieuwsblad. Ceragioli was begin dit jaar nog een belangrijk figuur achter de vzw Viruswaanzin. Volgens zijn LinkedIn is hij de penningmeester.

De man zou al twee jaar lang streven voor verkeersveiligheid en minder geluidsoverlast aan het bedrijf. Nobele doeleinden dus, maar volgens de directie gaat hij te ver. Hij zou de veiligheid van het personeel in gevaar brengen. “Hij speelt zelf politieagent en brengt de veiligheid van ons personeel in gevaar”, klinkt het.

Raadkamer verwijst zaak door naar correctionele rechtbank

In 2019 begon Ceragioli aan zijn strijd tegen het bedrijf. Hij diende regelmatig klachten in tegen het bedrijf omdat het dagelijks op- en afrijden van vrachtwagens voor “onveilige verkeerssituaties” zorgt. Daarnaast moeten de motoren van de geparkeerde trucks blijven draaien, om de koeling van de medicatie te garanderen. Dat zorgt volgens hem voor geluidsoverlast. Hij maakte al 200 keer melding bij de stad en de politie.

Het bedrijf vindt echter dat Ceragioli te ver is gegaan en daagt hem nu voor de rechter. De raadkamer in Dendermonde verwijst de zaak door naar de correctionele rechtbank. Hij wordt beschuldigd van belaging en laster.

Directie vindt dat Maxime Ceragioli te ver is gegaan

“Maxime Ceragioli filmt niet alleen alle bewegingen, maar loopt ook op ons bedrijventerrein”, zegt Merlijn De Rechter, de advocaat van Livlina, aan Het Nieuwsblad. “Hij speelt er zelf voor politieagent en brengt de veiligheid van ons personeel in gevaar. Dat heeft al tot verschillende incidenten geleid. En dat moet ophouden. We moeten ons personeel beschermen.”

Zo gaf hij één keer instructies aan een nietsvermoedende vrachtwagenchauffeur, waardoor een werknemer van Livlina, die bezig was met de laaddeuren, bijna werd aangereden. Ceragioli is niet onder de indruk van de doorverwijzing en vindt dat hij gewoon zijn burgerplicht doet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

11 gedachten over “Farmabedrijf in Sint-Niklaas klaagt Maxime Ceragioli (Viruswaanzin) aan”

Plaats een reactie

Delen