Voormalig eigenaar brengt verhaal van zijn naakte reus: "Was een Afrikaanse cycloop ook een probleem geweest?"

Foto: Facebook.

Cultuuroorlog

Frankrijk herdenkt moord op leraar Samuel Paty

Anton Schelfaut

In Frankrijk is vandaag de moord op leraar Samuel Paty herdacht. Die werd een jaar geleden onthoofd door een moslimextremist. Premier Jean Castex onthulde in het bijzijn van nabestaanden een gedenkplaat voor Paty bij de ingang van het ministerie van Onderwijs.

De 47-jarige docent werd onthoofd nadat hij tijdens een les over de vrijheid van meningsuiting spotprenten over de profeet Mohammed had getoond. Die les veroorzaakte ophef op sociale media, waar ook veel onjuiste verhalen de ronde deden.

“Samuel Paty, vermoord omdat hij de waarden van de Republiek heeft onderwezen en verdedigd, waaronder de vrijheid van meningsuiting”, zo staat te lezen op de door Castex onthulde gedenkplaat. Paty’s moordenaar, een 18-jarige Tsjetsjeens-Franse extremist, wilde wraak nemen voor het tonen van de spotprenten.

Het afgelopen jaar zijn al drie scholen naar de leraar vernoemd. Vanaf vandaag zal ook een plein in de buurt van de Universiteit van Parijs zijn naam dragen. President Emmanuel Macron heeft ook nog een ontmoeting met de nabestaanden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen