Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Uncategorized

Groen-voorzitter Meyrem Almaci: “Er moet meer gebeuren dan enkel verlenging van sociaal tarief”

Anton Schelfaut

Groen pleit ervoor om het sociaal tarief te verlengen, maar volgens partijvoorzitter Meyrem Almaci moet er meer gebeuren dan enkel dat. “We moeten onmiddellijk ingrijpen”, waarschuwt ze in De Zevende Dag.

Almaci meent dat ook de mensen die niet onder het sociaal tarief vallen perspectief moeten krijgen. “We moeten onmiddellijk ingrijpen. De federale regering onderhandelt op dit moment.”

Voorts vindt de Groen-voorzitter het cynisch dat de federale regering de meerinkomsten niet op een of andere manier zou teruggeven aan de burger. “Dat gaat over een paar honderden miljoenen. We moeten ons ook afvragen of we de btw moeten verlagen en hoe je dat kunt modelleren? In 2014 heeft de regering-Di Rupo een btw-verlaging ingevoerd. Die btw-verlaging had negatieve effecten. Er werd geknibbeld aan koopkracht omdat de index vertraagd werd. Vandaar dat de btw opnieuw werd verhoogd.”

“Wat ons betreft zal het sociaal tarief verlengd worden”, maakt Almaci zich sterk. “In zulke omstandigheden kun je niet anders, maar het debat is hoelang. Op dit moment gaan de energieprijzen door het dak. Hoe zorg je dat we niet afhankelijk zijn van schommelingen op de markt?” 

Het sociaal tarief geldt voor bijna 1 miljoen mensen. “Er is 15 procent armoede in ons land. Naast sociaal energiebeleid, moet je dus ook gewoon een sterk sociaal beleid hebben”, benadrukt Almaci.

Voor Almaci moeten er op korte termijn zaken veranderen. “Nu moet er iets substantieels veranderen, zonder administratieve overlast. We zijn geen voorstander van cheques. We zijn wel voorstander om het sociaal tarief te verlengen. En dan heb je nog de heffingen omzetten in accijnzen. Daarvoor moeten een aantal wetgevingen veranderen. Daarna naar 100 procent hernieuwbare energie gaan”, besluit ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Groen-voorzitter Meyrem Almaci: “Er moet meer gebeuren dan enkel verlenging van sociaal tarief””

  1. He t “sociaal” (sic) tarief verlengen en uitbreiden zodat de eindfactuur van de werkende Belg nog wat groter wordt. Het is duidelijk dat Groen geen middenklasse wil.

  2. “Op dit moment gaan de energieprijzen door het dak. Hoe zorg je dat we niet afhankelijk zijn van schommelingen op de markt”, dixit Almaci !
    Hoe hypocriet en dom kan je zijn. Door de zonnepanelen en de windmolens, die de groenen ons door de strot duwen en die niet zonder subsidiëring kunnen bestaan, krijgen we die schommelingen op de markt. Als de zon schijnt en het waait is er een overaanbod en zakt de energieprijs, als er geen wind en geen zon is stijgt de energieprijs pijnsnel omhoog. De groenen zijn de oorzaak van al die miserie, enkel kernenergie kan ons stabiele aanvoer van elektriciteit en stabiele prijzen garanderen. Weg met die groene idioten en zet mensen met kennis van zaken aan het hoofd van ons energiebeleid.

  3. En nu duur gas invoeren om de centrales te doen draaien !! gaat de prijs van energie doen zakken volgens de groene idioten !! hopelijk weggeveegd bij de verkiezingen , telkens groen in de regering komt betaald de burger zich blauw, en zij zaten ook in de regering Verhofstadt die om de begroting te doen kloppen onze energie voorzieningen heeft verkocht aan Franrijk !! We dragen er nu nog de gevolgen van !!

  4. Ze importeren de armoede er moet ook een einde komen aan de onverantwoord geboorten van kinderen door personen of huishoudens die er zelf niet voor kunnen zorgen.Daar hoor ik niet veel van maar altijd over armoede en te korten ?????

  5. Schaf de honderden miljoenen euro’s subsidies af die de persgroepen in dit land krijgen.Misschien krijgen we dan terug objectieve kranten i.p.v journalisten die nu schrijven wat hun broodheren hen opdragen.

Plaats een reactie

Delen