HEMA. Foto Shutterstock.

HEMA. Foto Shutterstock.

Uncategorized

HEMA wil wegwerpmaatschappij de wereld uit

Ruben Notteboom

De Nederlandse keten HEMA wil komaf maken met de zogenaamde wegwerpmaatschappij. Dat betekent dat de keten ervoor wil zorgen dat wegwerpproducten minder verkocht worden, of dat producten meer gerecycleerd worden om de afvalhoop te verminderen.

De keten zal hiervoor zich toeleggen op producten die langer meegaan en duurzaam zijn. Dat staat in de nieuwe strategie die het bedrijf vandaag bekendmaakte. Zo hoopt HEMA de strijd tegen klimaatverandering aan te binden en de afvalhoop te verminderen.

Verdwijnt de wegwerpmaatschappij?

HEMA wil duurzaamheid en kwaliteit naar voren schuiven en ervoor zorgen dat producten langer meegaan. Dat moet gepaard gaan met een “herkenbaar Nederlands design en een goede prijs.” De keten is ook actief in België.

De samenwerking met de Nederlandse supermarktketen Jumbo wordt ook uitgebreid. HEMA werd dit jaar overgenomen door een investeerder en de ondernemersfamilie Van Eerd. De familie is ook de eigenaar van Jumbo. HEMA-producten en Jumboproducten zullen in beide winkels verkocht worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “HEMA wil wegwerpmaatschappij de wereld uit”

  1. Niet serieus nemen die hap. Het begon met een halal rookworst in een Amsterdamse vestiging die zelfs een Arabische naam kreeg. Daarna bandde de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij alles Zwarte Piet. Nu dan weer dit…

Plaats een reactie

Delen