Peking. Foto Shutterstock.

Peking. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Heropflakkering corona in China

Ruben Notteboom

China kampt met een heropflakkering van het coronavirus. In een deel van Peking moeten de bioscopen daarom de deuren sluiten. Op minder dan honderd dagen van de Olympische Winterspelen is dit slecht nieuws voor het land. De autoriteiten treden daarom streng op.

China haalt grote middelen naar boven om de heropflakkering in de kiem te smoren. De opflakkering is zeer beperkt met slechts 300 besmettingen, maar het communistische regime wil geen risico’s nemen. De 300 besmettingen zijn verspreid in tien van de dertig provincies. Het zou dus zeer snel kunnen gaan volgens het land als er geen maatregelen getroffen worden.

China wil alles op alles zetten om het virus in de kiem te smoren

In Peking moeten alle bioscopen toe in het district Xicheng tot 14 november. Het district is gelegen in het westen van het Tiananmenplein in Peking. Er wonen meer dan een miljoen mensen in dat gebied. De autoriteiten slaan rood alarm omdat er afgelopen zaterdag 59 besmettingen werden vastgesteld, het hoogste aantal sinds midden september, en men wil koste wat het kost vermijden dat het virus terugkeert.

De autoriteiten doen ook onderzoek naar hoe het virus terug kon verspreiden. Vooral in Peking, waar er bijna 22 miljoen mensen leven, is dit een belangrijk vraagstuk. Twee besmettingen konden gelinkt worden aan een groep toeristen die besmet werden in het noorden. Het land moet voorzichtig zijn, want 4 februari gaan de Olympische Winterspelen van start in Peking. Een nieuwe coronagolf moet dus vermeden worden.

Olympische Winterspelen komen eraan

Het epicentrum van de nieuwe uitbraak ligt ongeveer 650 kilometer verwijderd van Peking, in Erenhot. Dat is een stad aan de grens met Mongolië. 6 miljoen mensen uit verschillende steden werden in quarantaine geplaatst. Men mag ook niet meer naar verschillende regio’s reizen zonder negatieve test. Zo hoopt China toch de verspreiding van het virus te belemmeren. Ook werden een hele reeks vluchten geannuleerd en de regering vraagt om Peking enkel te verlaten als het echt moet. Huwelijken worden ook beter uitgesteld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Heropflakkering corona in China”

Plaats een reactie

Delen