(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Man met pijl en boog doodt vijf mensen in Noorwegen

Pieter Van Berkel

Een man met een pijl en boog heeft woensdagavond vijf mensen gedood in de Noorse stad Kongsberg. Er vielen ook twee gewonden. Volgens Noorse media is de dader een 37-jarige Deense man die zich bekeerde tot de islam.

Rond 18u15 sloeg de dader toe in een supermarkt in Kongsberg, zo’n 80 kilometer ten zuidwesten van de Noorse hoofdstad Oslo. Hij schoot daarop op verschillende plaatsen in de stad mensen neer met een pijl en boog. Bij de aanval geraakte ook een agent die op dat moment niet aan het werk was gewond.

De dader kon om 18u47 ingerekend worden. “Het duurde enige tijd voordat de eerste politieagent ter plaatse was”, meldt de politie, die nog geen verklaringen deed over het motief van de man. Er wordt nog onderzocht of er sprake is van terrorisme.

De dader is een 37-jarige Deense man die in Kongsberg woonde. Volgens de Noorse krant Aftenposten bekeerde hij zich tot de islam.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

9 gedachten over “Man met pijl en boog doodt vijf mensen in Noorwegen”

  1. Het valt te betwijfelden dat het om een Deense Viking gaat. Het gehanteerde wapen laat vermoeden dat het eerder het om een Eskimo gaat, die tevens Deens staatsburger is. Groenland is een autonoom onderdeel van Denemarken.

Plaats een reactie

Delen